Nova vest
Vaterpolo 1

11.8.2024.

15:08

Otpisani – Srbija "potopila" Hrvate za treće zlato u nizu!

Vaterpolisti Srbije su po treći put uzastopno olimpijski šampioni!

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Bez gotovo ikakvih očekivanja je ekipa Uroša Stevanovića ispraćena u Pariz i na tome pre svega treba da im se izvinimo, pre nego što otkucamo još jedno slovo o samom finalu.

Dvostruki olimpijski šampion je olako otpisan posle slabog međuolimpijskog ciklusa i tek jednog polufinala velikog takmičenja, ali se iz francuske prestonice vraćaju sa najsjajnijem odličjem.

U finalu je, u reprizi finala iz Rija, savladana Hrvatska rezultatom 13:11. Pobeda vredna zlatnog odličja i ispisivanja istorije srpskog sporta kako niko ranije nije tri puta uzastopno to uspeo.

Miloš Ćuk je postigao tri gola i bio najefikasniji u našem timu. Dvojica Nikola, Deodović i Jakšić, su dodali po dva, a svi ostali po jedan. Mandić, Rašovići (braća Strahinja i Viktor), Drašović, Vico i Ubović su svi doprineli timskoj pobedi našeg tima.

Jerko Marinić Kragić je postigao tri gola za Hrvatsku, a Loren Fatović i Konstantin Harkov po dva.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Ko bi se ovome nadao posle one pobede protiv Japana na jedvite jada ili šokantnog poraza od Australije. Bio je to dovoljan poziv na buđenje našeg tima, koji je zaigrao najbolje kada je trebalo.

Možda i naplatio medalje iz drugih sportista do kojih srpski sportisti iz jednog ili drugog razloga nisu stigli.

Hrvati su prvi postigli gol i poveli na ovom meču, ali će se to ispostaviti kao jedina prednost koju će imati. "Delfini" su brzo preokrenuli i zahvaljujući najboljem periodu igre Nikole Jakšića brzo stigli po prvi put do dva gola prednosti – 4:2.

To je bila jedna od retkih solaža nekog od naših igrača, uz sporadične majstorije Ćuka. Ova pobeda ide na konto sjajne odbrane i timske igre.

Stevanović je tako još jednom potvrdio čuvenu sportsku krilaticu da ne pobeđuje skup najboljih pojedinaca, nego ekipa.

Srbija je kontrolisala meč, uz zanemarljive oscilacije, zahvaljujući pre svega tome što je u svakom momentu neki drugi igrač "iskakao" i pogurao naš tim napred.

Još jednim podatkom ćemo podvući timsku igru. Najbolji vaterpolista sveta Dušan Mandić je prvi gol postigao tek krajem treće deonice. Protiv SAD se nije ni upisao...

Momci, kapa dole.

Pa da vam upriličimo još jedan, treći uzastopni, doček.

Nova generacija nije kao stara? Neće biti.

Cup Tree provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

2 h

Novo Sport Video Menu