Nova vest
Vaterpolo 1

5.8.2024.

13:35

Ranđelović: "Celo leto se spremamo za to četvrtfinale"

Vaterpolista Srbije Sava Ranđelović izneo je utiske posle poraza od Mađarske u grupnoj fazi Olimpijskih igara.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT

Srbija od Mađara izgubila 17:13, bio je to poslednji duel u grupi B, a izabranici Uroša Stevanovića već su izborili četvrfinale.

Ono što bode oči jeste 17 primljenih golova.

"I pamtim i ne takve utakmice, jeste na mnogo golova, nismo igrali odbranu kao protiv Francuske, da li zbog rasterećenosti jer smo već u četvrtfinalu... Počeli smo dobro, poveli, na kraju druge četvrtine primili taj jeftin gol koji nas je malo poremetio, nismo uspeli da se konsolidujemo posle. Ostaje nam dan da se odmorimo. Celo leto, ceo život se spremamo za to četvrtfinale, garantujem da ćemo biti bolji sigurno. Pratećemo ceo dan te ostale mečeve da vidimo sa kim igramo", rekao je Ranđelović.

Ranđelović se osvrnuo i na slavlje zlatne medalje Novaka Đokovića, koje je upriličeno u Olimpijskom selu.

"Jako emotivno je bilo, najbolji sportista svih vremena kompletirao je sve svoje trofeje, doneo zlato Srbiju koje je čekao toliko godina. Preneo nam je energiju i tu njegovu mentalnu snagu koja će nam značiti u odlučujućim momentima."

Ranđelović sa reprezentacijom ima dva osvojena olimpijska zlata, Đoković jedno zlato.

"Došli smo kao da nemamo nijedno svi, ne mislimo na taj način da imamo šansu za treće zlato koje nema nijedan nas sportista. Idemo da se odmorimo i spremimo što bolje za to četvrtfinale. Stigle su nam i porodice da budu uz nas na jednom ovakvom takmičenju, srećom da je u Evropi", poručio je Ranđelović.

Četvrfinale se igra 7. avgusta, a rival još uvek nije poznat.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu