Nova vest
Tenis 6

31.7.2024.

15:16

Đoković: "Nadahnula me poseta Selu, nadam se da sam i ja inspiracija"

Još jedna prepreka je preskočena i Novak Đoković igraće u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu.

Dejana Popović
EPA-EFE/Daniel Irungu

Srpski teniser izbacio je Nemca Dominika Kepfera sa  7:5, 6:3 i sa 37 godina postao je najstariji četvrtfinalista olimpijskog turnira.

"Bilo je užasno teško, vruće i sparno, usred dana. Mnogo smo se znojili, uslovi uslovi utiču na brzini i odskok loptice. On je izašao rasterećenog uma i napadao, bio je agresivan, a ja zatečen njegovom dobrom igrom na startu. Branio sam se, pokušavao sam da se nađem na terenu i prelomio sam na 5:5, vezao sam pet gemova za redom i to je bilo prelomno", rekao je Đoković srpskim medijima u Parizu.

Sa Olimpijskih igara u Parizu

Dejana Popović


Osvajač 24 grend slem ponovo je igrao meč u dnevnom terminu, ali se nada da bi promena mogla da dođe u bori za polufinale protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

"To je već iza mene je već, razmišljam samo o sutrašnjem meču, videćemo kada će biti. Cicipas ne igra miks, tako da postoji šansa da igramo uveče, što nije loše zbog ovih vrućina", jasan je Đoković.

Na tribinama terena "Filip Šatrije" bili su strelci  Zorana Arunović i Damir Mikec, koji su u utorak postali olimpijski šampioni u miks kombinaciji, u disciplini vazdušni pištolj 10 m.

"Nisam video naše olimpijske šampione na tribinam, ali sam dobio vesti. Hvala Mikecu i Zorani, pre svega na zlatu kojim su obradovali Srbiju i hvala im mnogo na podršci. Nisam znao da će da dođu, nadam se da ću imati priliku da im uživo čestitam", rekao je Đoković.

Za razliku od prethodnih OI, Đoković ovaj put ne boravi u Olimpijskom selu, ali je sinoć otišao u kraću posetu.

"Kratka poseta, bilo je sjajno, pa nisam trošio puno energije i vremena jer sam znao da igram prvi meč. Tamo se napuniš energijom i samo u jednom trenutku treba da odeš, bar u mojm slučaju. Ali je bilo previše ljudi tamo u menzi tokom obilaska, ali je u našem bloku bilo sjajno. Bilo mi je drago  da vidim ljude koje poznajem, koji su deo tima. Drago mi je da sam sreo Gagu Radovanovića. Imao sam prilike da  razgovaram sa mnogim sportistima i nadam se da će i oni iz te moje posete izvući lepe i pozitivne stvari i da će ih inspirisati da igraju najbolje što znaju. Mene je inspirisalo da budem tamo, da delimo iskustva, bodrimo jedni druge i to je ono što je u duhu Olimpijskih igara", zaključio je Novak Đoković.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

8 h

Novo Sport Video Menu