Nova vest
Tenis 0

31.7.2024.

9:55

"Rafa na US Openu? To je gotovo nemoguće" VIDEO

Poraz od Novaka Đokovića u drugom kolu olimpijskog turnira ozbiljno je uzdrmao Rafaela Nadala.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Sve više se diskutuje o tome da bi on po završetku Igara u Parizu mogao i definitivno da kaže zbogom tenisu.

O tome je pričao i nekada drugi teniser sveta, Alaks Koreča, i to za španski radio Larguero.

"Razumem sve pozicije, ali istovremeno, šta menja ako Rafa nastavi još tri, četiri, šest ili sedam meseci? Da li se plašimo da će mit o njemu pasti? Da će legenda o njemu potamneti? Da će ljudi reći, 'ima 39 godina, šteta je što se već nije povukao'. Ili će se sećati svega dobrog što je uradio. Ako je tri meseca ili više, hoće li se perspektiva o njemu promeniti?", zapitao je Koreča. 

Ono u šta su mnogi uvereni je to da se Španac neće pojaviti na poslednjem grend slemu sezone, krajem avgusta na US Openu.

"Što se tiče US Opena, ne možete da idete u Njujork bez da ste pre toga igrali na tvrdim podlogama. Hoće li Rafa za desetak dana otići u Sinsinati i promeniti podlogu? Mislim da je to gotovo nemoguće", rekao je Koreča.

Ipak, veruje da Nadal u još nekom kapacitetu može da pomogne španskom tenisu.

"Šta ako reši da pomogne Dejvis kup timu na ovaj ili onaj način? Možda bude motivisao sebe da igra dubl i donese nešto timu u septembru, pre nego što možda bude zaigrao i na finalnom turniru u novembru?", poručio je bivši broj dva. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

1 h

Novo Sport Video Menu