Nova vest
Tenis 31

29.7.2024.

18:33

Šokantan rasplet za Đokovića!

Novak Đoković će u osmini finala Olimpijskih igara u Parizu igrati protiv Nemca Dominika Kepfera.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Kepfera apsolutno niko nije očekivao u trećem kolu turnira, ali on je uspeo da šokira teniski svet.

U prvom kolu izbacio je nekadašnjeg finalistu Vimbldona Miloša Raonića. Do pobede je došao posle čak tri taj-brejka i preokreta – 6:7, 7:6, 7:6 – posle skoro dva i po sata borbe.

Sledeći na njegovoj listi bio je Italijan Mateo Arnaldi, koji je takođe savladan posle preokreta. Izgubio je Kepfer prvi set, ali je zatim usledio šou – 3:6, 6:2, 6:1!

Tridesetogodišnji Nemac, trenutno 70. na ATP rang-listi, igrao je već jednom s Novakom, u četvrtfinalu Mastersa u Rimu 2020. godine. Uzeo mu je čak i set, ali je na kraju bilo 6:3, 4:6, 6:3 za srpskog tenisera.

Đoković, koji je u drugoj rundi eliminisao Rafaela Nadala, nikako nije mogao da očekuje da će s Kepferom igrati u osmini finala.

Projektovani Novakov rival bio je mladi Francuz Artur Fis, koji je na OI došao u fenomenalnoj formi pošto je nekoliko dana ranije savladao Sašu Zvereva u finalu Hamburga.

Njega je sa 2-0 u setovima savladao pomenuti Arnaldi, od kojeg se očekivalo da istu sudbinu priredi i Kepferu, ali je na kraju morao da spakuje kofere.

Duel između Nemca i Srbina u osmini finala Olimpijskih igara najverovatnije je na programu u sredu.

Najbolje poteze iz njihovog prethodnog duela pogledajte na priloženom video-snimku, od 2.18.

Podeli:

Komentari 31

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu