Nova vest
Odbojka 52

7.8.2024.

12:41

Srbija već našla zamenu za Gvidetija

Đovani Gvideti je prošlost, a po svemu sudeći Odbojkaški savez Srbije našao je novog selektora.

Izvor: Sport Klub

Peđa Milosavljević/Starsport

To je nekadašnji francuski reprezentativac Stefan Antiga, prenosi "Sport Klub".

Antiga će na mestu selektora zameniti Đovanija Gvidetija, nakon neuspeha na Olimpijskim Igrama, na kojima je Srbija poražena od Italije u četvrtfinalu.

Sa aktuelnim trenerom turskog Vakifbanka, Srbija je u dvogodišnjem mandatu osvojila samo evropsko srebro prošle godine u Belgiji.

Stefan Antiga je proslavljeni francuski odbojkaš, koji je sa Trikolorima osvojio dva srebra na Evropskim šampionatima i bronzu na Svetskom prvenstvu 2002. godine. Na klupskom nivou postao je prvak Evrope sa Pariz Volejom godinu dana ranije.

Po završetku igračke karijere, odmah je preuzeo mušku reprezentaciju Poljske, koju je vodio do titule prvaka Sveta 2014. godine. Poljake je vodio do 2016. godine, a nakon toga je dve godine predvodio selekciju Kanade.

Sa njom je osvojio bronzanu medalju u Svetskoj ligi 2017. Na klupskom nivou vodio je Oniko Varšavu od 2017-2019. godine i u drugoj sezoni bio je vicešampion Poljske

Te godine je preuzeo ženski tim poljskog Žešuva i tokom pet godina osvojio je dva Superkupa Poljske.

Ovog leta je preuzeo ekipu italijanskog Skandićija, gde će sarađivati sa Majom Ognjenović.

Podeli:

Komentari 52

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu