Nova vest
Odbojka 0

23.7.2024.

23:40

Kolaković: "Idemo kao autsajderi, ali nadamo se najboljem"

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da su igrači motivisani i svesni da mogu da naprave iznenađenje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Izvor: Tanjug

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/NICOLA MASTRONARDI

"Jako smo dobro radili u pripremnom periodu, možda i najbolje otkad sam ja selektor reprezentacije. Igrači su bili fokusirani i motivisani, svesni su da mogu da naprave iznenađenje i rešeni su da to i urade", rekao je Kolaković na konferenciji za medije održanoj na aerodromu "Nikola Tesla".

Kolaković je rekao da je olimpijski turnir biti izuzetno jak.

"Za razliku od ženskog, na muškom turniru učestvuje 11 od 12 najboljih selekcija planete i konkurencija je znatno jača", dodao je Kolaković.

Kapiten Uroš Kovačević ne beži od uloge austajdera.

"Ova generacija je zaslužila da se nađe na Olimpijskim igrama, posle dva neuspeha u Rio de Žaneiru i Tokiju. Presrećan sam što ova generacija može da kruniše karijere učešćem na Olimpijskim igrama. Idemo kao autsajderi, ali nadamo se najboljem kao i uvek", istakao je Kovačević.

Marko Podraščanin se nadovezao na priču o austajderima.

"Velika nam je svima čast što smo posle 12 godina ponovo deo olimpijskog tima. Plasman u Pariz je uspeh, ali mislim da ne bi trebalo na tome da se zadržimo. Dobili smo grupu po meri i sledeći cilj nam je plasman u četvrtfinale. To što smo autsajderi bi trebalo da nam bude motiv da što bolje odigramo i da se vratimo nasmejani", izjavio je Podraščanin.

Srbija će u Parizu igrati u grupi A protiv Francuske, Slovenije i Kanade.

U grupi B igraće selekcije Poljske, Egipta, Brazila i Italije, a u grupi C Japan, Nemačka, Argentina i SAD.

Plasman u četvrtfinale izboriće po dve selekcije iz sve tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu