Nova vest
Košarka 5

12.8.2024.

18:37

Pešić upitan da li ostaje selektor: "Neću da se pravim važan"

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić upitan je da li će i dalje biti na toj funkciji.

Izvor: RTS

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Iskusni stručnjak "orlova" predvodi od 2021. godine, a na završenim Igrama u Parizu osvojio je bronzu sa svojim timom.

Pešić nije ni sa kim razgovarao o novom ugovoru.

"To ni on ne zna. On sada ide na odmor. Nemam nikakve razgovore, da se pravim kao važan, da pregovaram sa bilo kim. Ponekad se pitam šta će sve ovo meni, ali onda dođu igrači, proces... Kad se izgubi utakmica, pa te novinari pitaju, hteo bi da kažeš važno, a onda je rezime: 'Pa jeste, dobar je Pešić, ali nije dovoljno motivisao ekipu'. Ne znaju razloge poraze, pa kažu to. A niko nikada ne kaže, a ko motiviše tog trenera. Pa i on živi od te motivacije. Trenera motivišu igrači. Svaki trener, posle uspešnog treninga, motivisan je za sledeći napor. Bilo je prepreka, problema, ali uvek nađemo rešenje. Dugačak je odgovor, ne zbog toga što ne želim na tu temu da kažem. Moram i sebe da pitam, onda ću da ti dam odgovor", rekao je Pešić.

Na kraju, pričao je i o budućnosti srpske košarke.

"Nikad nije dobro kad za velike stvari bude važan jedan čovek. Važan je sistem, strategija. Ponekad nije važno da li je selekcija osvojila medalju. Imamo velikih problema, moramo da priznamo. Ciljevi su nam veliki, odgovornost, popularnost košarke. Velika je odgovornost svih da počnemo da razmišljamo na drugi način, ne želim nikoga da prozivam, ja sam deo tog procesa, strategije. I ja se osećam nekad da sam na kraju procesa sa reprezentacijom, osećam se nekad poražen jer nisam uspeo da dođem do toga da ubedim, da sve ovo što ja govorim, svi klimaju glavom, a rezultata nema, nema ni pokušaja, akcija. Nemamo našu ligu. Uspeh košarke zavisi od sistema takmičenja. Naš sistem je prevaziđen. Treba da se vratimo kod nas i moramo pod hitno... To neće zavisiti ne samo od KSS, već i od Zvezde i Partizana", istakao je Pešić.

Čitav intervju čitajte OVDE.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu