Nova vest
Košarka 10

11.8.2024.

13:20

Pešić: "Igrači su me hvalili i kritikovali"; Bogdanović: "Mi znamo"; Dobrić: "Bilo je teško" VIDEO

Košarkaška reprezentacija Srbije vratila se u Beograd.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Košarkaši Srbije su se posle osvojene bronzane medalje na Olimpijskim igrama vratili u Beograd iz Pariza.

Dolazak za aerodrom i konferenciju za medije mogli ste da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Završeno

13:17

13:40

Gotova je konferencija

To je bilo sve što smo imali da čujemo od Selektora Pešića, Bogdana Bogdanovića i Ognjena Dobrića.

13:39

Filip Petrušev davao autograme i kratko poručio:

"Dogovorili smo se da proslavimo i da nam bude lepo. Biće još nekog skupljanja i drago mi je da smo sve obeležili".

13:37

Herbert je rekao da je duel Srbije i Nemačke trebalo da bude finale

"Slažem se sa njim, apsolutno. On je čovek koji je skroman u velikoj zemlji, veliki je stručnjak i gleda to iz svog nekog ugla i da se to sada ne shvati pogrešno mislim da je Nemačka, posle svega što se desilo, trebalo da igra u finalu jer su oni zaslužili da budu tu u finalu na svoj neki način i ja se slažem sa tim", kaže Pešić.

"I mi se slažemo", Bogdanović je rekao za kraj.
 

13:35

Dobrić i Bogdanović o pripremama za Nemce:

"Bilo je jako teško fizički i mentalno pripremiti se za tu utakmicu, ali pored svih problema i poteškoća u glavi nam je bila samo medalja. Znali smo da igramo protiv Nemačke i šta treba da uradimo, a znali smo i da imamo kvalitet da pobedimo i to pokazali dobrom utakmicom pa došli do medalje što je i bio cilj. Imali smo to u sebi da nađemo dodatnu energiju i sve što smo zacrtali i drago mi je da smo uspeli", poručio je Dobrić.

"Nemam šta da dodam. Poslednja utakmica i to smo znali, ali bio je to težak meč jer je to meni najteža utakmica možda bila protiv Sudana. Gubimo od Australije 24 razlike i nekako se olako shvate te neke utakmice koje su prošle i dobijene i Amerikanci i medalja je veća pažnja, a mi kao sportisti znamo kroz šta smo prošli i to nas čini jačim, ujedinjuje nas i to je to", dodao Bogdanović.
 

13:32

Bogdan:

"Ne znam šta bih dodao. To zajedništvo, to nije odjednom nastalo već se gradilo kroz poštovanje na utakmicama, treninzima i taj rispekt među nama... Svi su stavili tim ispred sebe i taj neki cilj pa ni mi sami nismo znali naše domete, ali smo znali da su visoki i verovali smo u to i to nam je bila ogromna motivacija na svakom treningu, sastanku, kao što sam i rekao i trudili smo se da što više vremena provedemo zajedno"

13:32

Selektor Pešić:

"U sportu kao i u životu, ako imaš cilj i nije lako doći tamo, on će te motivisati i dati ti emotivnu i mentalnu snagu da izdržiš i da se na neki način odrekneš nekih stvari, lepih stvari preko leta i da budeš sa ekipom. Završi se utakmica, a ne postoji ništa drugo već sledeća utakmica. To je teško izdržati i ovi momci su to uradili, baš kao i u Manili. Ja sam kao trener iz istih razloga ostao, to je nešto sa čim se ja ponosim i zato im javno Čestitam na takvom odnosu i na svemu što su uradili ne samo ove godine. Postoji tu kontinuitet i drugarstva i svega. Radi se zajedno, moram da kažem. Dobijao sam i primedbe i kritike i dobre i loše predloge... Ekipa ne trpi već se iz svega toga diže i mnogo bolje igra i veruje u sve ono što mi radimo. Ja mislim da su igrači osetljivi, a ja im verujem i stvorilo se uzajamno poverenje i došlo je do sportskog uspeha i svega dobrog urađenog za nas, naše navijače, porodice i vas koji ste došli"

13:25

Počelo je

"To možete njega da pitate", rekao je Pešić.

"Zahvalio bih se svima na podršci, pre svega našoj porodici jer su bili tu oko svih nas i svima su najveća podrška. Napravili smo takvu atmosferu, od početka se to gradilo i neka novija ekipa je to sve gradila, tako da ovo leto možemo da budemo zadovoljni rezultatom", Bogdanović je rekao

"Pošto nema ozbiljnih pitanja. Zahvalio bih se svima na podršci u Parizu koju smo osetili od naših navijača i to je nešto što nas posebno raduje jer su to ljudi koji vole i poznaju košarku i ne žive samo od košarke već za košarku. To je za nas zadovoljstvo. Zahvalio bih se igračima, javno, Bogdanu kapitenu... Nema uspeha bez zajednice. Taj naš put nije uvek bio lagan jer je za velike stvari u sportu potrebno mnogo odricanja, prolazi se puno prepreka i mislim da je ekipa napravila atmosferu... Ne ono što biste vi da čujete, već pričam o zajedničkom putu do cilja. To je ekipa koja je generacijski građena, 7 ili 8 igrača su iz iste generacije. Nema slučajnosti u sportu, oni su zajedno prošli selekcije na čelu sa malo starijim Bogdanom i momcima koji su malo mlađi kao Petrušev ili Nikola Jović. Ekipa sastavljena od iskustva, znanja i mladosti i ja sam ponosan na njih. Najveću sreću doživljavam što sam radio sa njima jer su napravili takav balans između sebe i bilo je teško da se izdrži, a oni su uspeli. Nije samo talenat već i mentalni sklop i izdržljivost. Te dve, tri utakmice iz Pariza... To nikada nije bilo. Sve je bilo teško i izazovno. Ovo je bio najbolji turnir u istoriji i ja sam to pre početka i rekao. Najbolji igrači iz čitavog sveta su tu. 12 najboljih iz NBA su došli na turnir i bio je to izuzetno kvalitetan turnir, napraviti uspeh je bilo nemoguće bez tog javnog duha koji je vladoa među igračima i tog fokusa koji je bio pre, tokom i nakon utakmice i sve da bi se stiglo do cilja za šta je trebalo izdržati mentalnom snagom. Ja moram javno da im čestitam i da im se zahvalim i što su meni pomogli jer sam i ja tu da njima pomognem. I smatram da je ovo jedan ogroman uspeh i  to ne samo rezultatski nego načinom na koji smo stigli i završili turnir u Parizu", rekao je Pešić.
 

13:21

Kreće konferencija

Svetislav Pešić, Bogdan Bogdanović i Ognjen Dobrić obraćaju se Srbiji!

13:09

Starsport

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu