Nova vest
Košarka 6

8.8.2024.

20:22

Lesor na srpskom: "Vidimo se u finalu"

Košarkaški reprezentativac Francuske Matijas Lesor oglasio se nakon plasmana u finale Olimpijskih igara.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FIBA

Košarkaši Francuske pobedili su Nemačku rezultatom 73:69 u polufinalu turnira na Olimpijskim igrama i boriće se za zlato.

Ovo je drugi put zaredom da Francuska igra finale na Olimpijskim igrama, pošto su 2021. godine u Tokiju takođe bili u finalu.

Francuska će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, koji možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Bivši centar Partizana Matijas Lesor, u pobedi je učestvovao sa 10 poena i 4 skoka, a poručio je:

"Gledaću narednu utakmicu, naravno i naravno da ću navijati za Srbiju. Voleo bih da igram sa Srbijom u finalu, sa "brate" u subotu. Vidimo se. Nadam se da ću igrati protiv srpske braće u finalu", rekao je Lesor na srpskom.

Iz Pariza

Dejana Popović


O samoj pobedi, rekao je:

"Neverovatan je osećaj. Igrali smo pred našom publikom, bila je sjajna atmosfera. Svi su dali sve od sebe da pobedimo. Borili smo se, ostavili smo poslednji atom snage na terenu. Zaslužili smo da budemo u finalu", rekao je Lesor srpskim novinarima.

U miks zonu ušao je proslavljajuću pobedu u svom stilu.

"To sam ja, vi u Srbiji me dobro znate, ja se ne menjam. Srpska braća me dobro znaju. Volim da se takmičim, da pobeđujem. Živim za ovakve momente. Rođen sam na Martiniku i kroz svašta sam prošao da bih danas bio ovde", dodao je bivši igrča Partizana.

Lesor upitan i da uporedi atmosferu u Bersiju i onu u kojoj je igrao pred "grobarima".

"Drugačije je to... Navijači su bili neverovatni, došli su da nas podrže, borili smo se za njih i naše porodice. Čekao sam četiri godine da ovako predstavljam Francusku", poručio je Lesor.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu