Nova vest
Košarka 2

2.8.2024.

19:41

Poslednji ples Rudija i mokre oči Ljulja za kraj

Utakmica protiv Kanade bila je poslednja u karijeri za legendarnog Rudija Fernandesa (39) i vrlo verovatno poslednja u nacionalnom timu za drugog kultnog igrača "furije" Serhija Ljulja (36).

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Rudi je na terenu proveo 15 minuta i nažalost nijedan šut koji je uputio ka košu nije pronašao cilj (ukupno 0/5) pa se tako sa nulom u rubrici poeni oprašta od najdražeg dresa.

Furija je porazom od Kanade ostala bez plasmana u naredni krug košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama.

"Nije ovako trebalo da se oprosti ali neću reći da to nije fer jer u sportu mnogo toga često nije fer. Rudijeva vrednost je bila ta što nas je naterao da verujemo da je nemoguće moguće. Hvala mu što nas je nateroa da verujemo. Sve počasti za Rudija Fernandesa koji je upravo odigrao poslednju utakmicu za Španiju i već mi nedostaje", rekao je posle meča selektor Španaca Serđo Skariolo.

Neutešan je bio Serhio Ljulj u zagrljaju Huanča Ernangomesa na kraju tesne utakmice sa Kanađanima. Mokrih očiju napustio je poprište svoje verovatno poslednje reprezentativne bitke.

Sve vreme vukao Špance kao nebrojeno puta do sada, mogućim i nemogućim trojkama ih vraćao u život, međutim presudio je na kraju suvi kvalitet ekipe sastavljene mahom od NBA igrača.

Ljulj je utakmicu završio sa 13 poena.

Vrlo verovatno, mada to još uvek nije zvanično, i Ljulju je ovo bila poslednja utakmica u reprezentaciji čiji je bio zaštitni znak duže od decenije.

Poznato je, on je ovog leta produžio ugovor sa svojim klubom Realom i tako sebi produžio klupsku karijeru a na reprezentativnu je, kako stavri stoje, stavio tačku utakmicom sa Kanađanima.

U legendu odlazi zajedno sa Rudijem.

Proći će mnogo vremena dok Španija ponovo ne bude imala dva ovakva majstora košarke, igrače koji su obeležili jednu eru evropske košarke.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

7 h

Novo Sport Video Menu