Nova vest
Košarka 24

30.7.2024.

8:55

"Moramo da budemo svesni koliko smo mali, drugo je bila Jugoslavija"

Nekadašnji košarkaš Aleksandar Trifunović je izneo svoj sud o prvoj utakmici Srbije protiv Amerike na Olimpijskim igrama u Parizu, u kojoj su "orlovi" pretrpeli ubedljiv poraz – 110:84.

Izvor: Sport Klub

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Košarkaši Srbije u prvom kolu Olimpijskih igara su pretrpeli bolan poraz od Amerike. Aleksandar Trifunović je u razgovoru za SK poručio da moramo da budemo svesni svoje veličine, te da i ne možemo da ovu selekciju upoređujemo sa nekadašnjom Jugoslavijom.

"Krenuću iz malo šireg aspekta, na koji sam se mnogo puta vraćao, a većina ga zaboravlja. Moramo da budemo svesni koliko smo mala zemlja, uzimajući u obzir broj stanovnika i, košarkaša u poređenju sa mnogima, a ne sa jednom Amerikom. Drugo je bila ona velika Jugoslavija. Ali, naš talenat i način igre idu u prilog povećanim očekivanjima, posebno kada je u ekipi Nikola Jokić sa tri MVP priznanja NBA, da ne pominjem naše ostale iz najjače lige sveta. Onda pomislimo da možemo da budemo konkurentni aktuelnom olimpijskom šampionu. Krajnja visoka razlika je i stvar motivacije rivala u odnosu na naše perjanice, one koje najbolje poznaju. Da ne lamentiramo zbog krajnjeg rezultata, koji nema značaja osim u kalkulacijama za plasman, ako do toga eventualno dođe. Prikazali smo dobre i loše strane, malo manje od realnih mogućnosti", rekao je Trifunović za SK.

 




Dodao je da uz Nikolu Jokića rame uz rame treba da stoji i kapiten Bogdan Bogdanović.

"Imamo još rezervi, na prvom mestu kapitena, koji mora više da pruži nacionalnoj selekciji nego što je to bio slučaj u prvoj utakmici na Olimpijskim igrama. Ne zato što je to Bogdanu neophodno u prebogatoj karijeri, nego što svojim poenterskim učinkom otvara prostor i ostalima, prosto ih povuče", zaključio je Trifunović.

Podsetimo, drugi meč izabranici Svetislava Pešića igraju u sredu od 17 sati i 15 minuta protiv Portorika.
 

Podeli:

Komentari 24

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

1 h

Novo Sport Video Menu