Nova vest
Košarka 2

21.7.2024.

20:23

Rival Srbije osetio moć Kanađana

Košarkaška reprezentacija Kanade savladala je Portoriko u još jednoj pripremnoj utakmici pred početak Olimpijskih igara - rezultatom 103:93.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Bila je ovo laka pobeda jednog od favorita za osvajanje medalje u Parizu, druga uzastopna posle trijumfa nad Francuzima, i jasno je da su Gildžus-Aleksander, Bruks, Beret i družina i te kako spremni da krenu ka najvišim dometima na Olimpijskim igrama.

Protiv rivala Srbije imali su samo jedan krizni period meča.

Početkom poslednje deonice, vezanim trojkama Alvarada Portoriko se primakao na samo tri poena minusa (80:77) što je zaista bio podvig sam po sebi, jer su Kanađani u jednom momentu vodili 23 razlike!

Ipak, usledila je furiozna serija Kanađana kao odgovor na nalet Portorikanaca - 14:0.


Meč je tada bio rešen, pitanje pobednika više se nije postavljalo, a Kanada je u preostalom vremenu ubacila rivalu "stotku", i stavila tačku na ovaj meč.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Dilon Bruks sa 21 poenom (3/4 za tri).

Kanada je osim njega imala čitavu grupu šuterski raspoloženih aduta - Aleksander-Voker je ubacio 15 poena, Lajls 15, Beret 14, Gildžus-Aleksander 14...

U poraženom sastavu Hose Alvarado je prednjačio sa 21 poenom ali osim njega i Klavela (19p) Portorikanci nisu imali jače adute da ispariraju favoritu.

Kanada će u Parizu igrati u grupi A sa Australijom, Grčkom i Španijom, dok će Portoriko biti rival Srbiji, Južnom Sudanu i SAD.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

4 h

Novo Sport Video Menu