Nova vest
Košarka 0

30.6.2024.

14:00

"Atina je naša stanica do Pariza"

Selektor košarkaša Slovenije Aleksandar Sekulić istakao je da njegov tim čeka težak posao na kvalifikacionom turniru za OI.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/MARK R. CRISTINO

Sloveniju sa Lukom Dončićem u sastavu u Atini od 2. do 7. jula čeka borba za Pariz, rivali na putu OI su Grčka, Hrvatska, Novi Zeland, Egipat i Dominikanska Republika. 

“Spremni smo, svesni smo da nas očekuje jako težak posao, ali verujem da smo kadri da preko Atine stignemo do Pariza. Luka Dončić će uprkos problemima sa umorom i povredom biti u sastavu tima, pojačao nas je i Džoš Nibo, daćemo sve od sebe. Luka je insistirao da bude što više vremena na parketu protiv Brazila kako bi ušao u ritam. Nismo imali sreće na žrebu, znamo kakva nas atmosfera i rivali očekuju u Grčkoj, ali spomenuta atmosfera će biti ogroman motiv da pružimo i više od maksimuma”, naglasio je Sekulić.

Na turniru u Letoniji će se za olimpijsku vizu boriti – Letonija, Gruzija, Filipini, Crna Gora Brazil, Kamerun.

U Španiji će igrati – Španija, Angola, Liban, Finska, Poljska, Bahami, dok će se u Portoriku za olimpijsku vizu boriti domaćin, Italija, Litvanija, Meksiko, Obala Slonovače, Bahrein. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

EURO 2024

"Nova era za rumunski fudbal"

Igrači Rumunije imaju priliku da pokrenu "novu eru" fudbala sutra u osmini finala u meču protiv Holandije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, izjavio je selektor Rumunije Edvard Jordanesku.

Beta

11:23

27 min

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apple ima novu viziju

Apple namerava da započne masovnu proizvodnju nove generacije AirPods slušalica, opremljenih ugrađenim kamerama. Potencijalne primene su brojne i veoma intrigantne a ugrožavanje privatnosti još veće.

Bug

8:20

3 h

Novo Sport Video Menu