Nova vest
Košarka 0

25.10.2024.

10:49

Mateo impresioniran posle Zvezde: "Biće zaista dobar igrač"

Eli Endiaje (20) odigrao je najbolji meč evroligaške karijere baš protiv Zvezde i naterao trenera Reala da mu uputi nih komplimenata.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Juanjo Martin

Momak koji je od svoje 13. godine u sistemu madridskog Reala, za koji je debitovao samo četiri godine kasnije u Evroligi, dobija sve značajniju ulogu kod Ćusa Mateau rotaciji.

Protiv Zvezde je stigao i najbolji učinak do sada - 12 poena i 6 skokova.


Racionalan u šutu, 3/4 za dva, 2/3 tri, bio je Endiaje za 26:36 minuta u igri - što je najviše vremena provedenih u igri od svih igrača u oba tabora.

Njegovo vreme ne dolazi, njegovo vreme je došlo, otuda je i trener Mateo deo konferencije za medije posvetio rođenom Senegalcu.

"Vidim ga kao i svakog drugog igrača što vidim u timu u njegovim godinama, sa njegovim greškama i dobrim potezima. Ima priliku da pokaže koliko je dobar igrač. Donosi nam veliku energiju, skokove, odbranu, ali i pogađa trojke, hvata lopte u napadu... Biće zaista dobar igrač, to već sada pokazuje", rekao je Mateo o Endiajeu.

Trener Madriđana je, ipak, orpezan kada je u pitanju Endiaje. Ne želi da ovaj previše "poleti".

"Rekao sam mu da ne leti previše jer je to opasno, može zaista poverovati da je već sada dobar igrač. Njegovi saigrači i njegov trener će učiniti da ne misli tako. Bićemo uvek tu za njega da mu pomognemo da se razvija. I jednog dana, kada budem sedeo kod kuće i gledao TV i video ga na kom će niovu igrati, biću ponosan što je došao na taj nivo igre", veruje u takav scenario Mateo sa Endiajeom.
 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Sunovrat Mercedesa

Nemački proizvođač automobila Mercedes-Benz objavio je danas da je u trećem kvartalu 2024. zabeležio značajan međugodišnji pad profita.

Tanjug

12:23

59 min

Novo Sport Video Menu