Nova vest
Košarka 1

23.10.2024.

22:30

Virtus "zaključao" Partizan i odneo pobedu – crno-beli su imali dva šuta za pobedu

Košarkaši Partizana poraženi su od Virtusa iz Bolonje sa 70:69 u "Beogradskoj areni", u okviru petog kola Evrolige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dragana Stjepanović / KK Partizan Mozzart Bet

Izabranici Željka Obradovića su vodili gotovo čitav meč, a onda je Virtus došao do preokreta kada je stao napad Partizana i upisao pobedu.

Ono što može da zabrine navijače crno-belih povredio se Karilik Džons.

Najraspoloženiji u redovima Partizana bio je Tajrik Džons sa 20 poena i šest skokova, pratio ga je Ife Lundberg sa 14 poena i četiri skoka.

Dvocifren je bio još Vanja Marinković sa 10 poena, a najbliži Sterling Braun sa osam poena uz dva skoka i tri asistencije.

Virtus je do pobede predvodio Vil Klajburn sa 27 poena i dva skoka, pratio ga je Ajzea Kordinije sa dabl-dabl učinkom, odnosno 12 poena i 10 skokova.

Dvocifren je bio i Met Morgan sa 10 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Sofascore

Partizan je bolje otvorio meč i sredinom prve deonice došao do 16:7. Ipak, to se sve desilo u prvih pet minuta četvrtine, a onda su do kraja prve postigli samo još četiri poena – 20:15.

Na početku četvrtine je blistao Sterling Braun sa pet uzastopnih poena, dok se u završnici pridružio Tajrik Džouns sa sedam.

Partizan je dobro otvorio i drugu četvrtinu, pogodio je Pokuševski za tri poena, a onda je Virtus napravio seriju 10:2 i vratio se u egal – 25:25.

Vodila se velika borba do završnice prvog poluvremena, a onda je Lundberg pogodio trojku za +5 pred pauzu na poluvremenu – 37:32.

Kontrolisao je Partizan igru u trećoj četvritni, sve je polazilo za arukom crno-belima Vanja Marinković je pogodio dve trojke, Džons je nastavio da dominira. Imali su crno-beli +9 (52:43). Ipak, probudio se Vil Klajburn, a pridružio mu se Ajzea Kordinije i Virtus je pred poslednji kvartal prišao na -4 (61:57.

Stao je napad Partizana u poslednjem kvartalu, uspeo je Virtus da zadrži crno-bele na svega osam poena do kraja meča.

Dobro je delovala odbrana Partizana, ali je Virtus uspeo da dođe do preokreta posle više pokušaja. Prvi put je poveo posle slobodnog bacanja Kordinijea, a onda je Klajburn na 13 sekundi do kraja pogodio za pobedu – 69:70.

Imao je Lundberg šut za pobedu, ali nije bio precizan, da bi posle auta i Nilikina ukrao loptu, ali je promašio i on trojku.

Partizan u narednom kolu, sledeće srede, dočekuje Monako.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Android

Samsung potvrdio

Iščekivana Samsung Galaxy S25 serija, koja se očekuje početkom sledeće godine, sve više je u fokusu.

Gizmochina

17:29

6 h

Novo Sport Video Menu