Nova vest
Košarka 0

27.10.2024.

20:17

Budućnost pokorila i Stožice i Partizanu "diše za vratom", Cedevita nova "žrtva"

Košarkaši Budućnosti nastavljaju impresivan niz u ABA ligi, a najnovija "žrtva" njihovog tempa je Cedevita Olimpija, koja je na svom terenu u Stožicama poražena rezultatom 91:71.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Cedevita Olimpija/ Ales Fevzer

Iako su domaćini vodili tokom većeg dela prvog poluvremena, prelomni trenutak dogodio se na početku drugog dela igre, kada je plejmejker Jogi Ferel preuzeo inicijativu i pokrenuo seriju Budućnosti koja je potpuno promenila tok meča.

Ekipa iz Ljubljane uspela je početkom poslednje četvrtine da smanji razliku na deset poena, ali su ubrzo posustali, dok je Budućnost nastavila da pogađa i na kraju ostvarila ubedljivu prednost od 20 poena.

Najefikasniji igrač Budućnosti bio je Rajt, koji je upisao 15 poena, četiri skoka, pet asistencija i tri ukradene lopte.

Pratili su ga Tanasković sa 19 poena, Ferel sa 14, te Sulajmon sa 12 poena i pet skokova.

U ekipi Cedevita Olimpije, najbolji učinak ostvario je Džons sa 18 poena, dok su Stjuart sa 13 poena, te Robinson i Blažič sa po 10 poena, jedini pružili solidne partije.

Pobedom u Ljubljani, Budućnost je osigurala drugo mesto na tabeli, sa učinkom od pet pobeda i jednim porazom, koji su doživeli kod kuće protiv Crvene zvezde prethodne nedelje.

U narednom kolu ABA lige, Cedevita Olimpija će se suočiti sa Crvenom zvezdom u Beogradu, dok će Budućnost dočekati Megu u Podgorici.

 


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu