Nova vest
Fudbal 6

22.10.2024.

21:18

Milojević posle 1-5: "Više me brinu povrede"

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, obratio se posle ubedljivog poraza od Monaka (5:1).

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Svestan je da je protivnik naprosto bio bolji.

"Znate kako... Realno, zaslužena pobeda Monaka. Znali smo da su favoriti. Generalno ono što smo mi u pripremi utakmice smo i videli danas. Baš onako kako oni igraju. Jedna fantastična ekipa, ali da vidimo šta smo mi uradili. Jednostavno mi ne možemo da odgovorimo. To su druge brzine, snažniji su od nas, igraju agresivnije... Dosta se fudbal danas igra 1 na 1, ne možemo da promenimo pas. Nama uvek fali jedno dve sekunde da se okrenemo i tako dalje", rekao je Milojević i dodao:

"Jednostavno te ekipe imaju svoj stil, ja sam to i rekao - Adija Hitera, ovo je bukvalno prepisan Salcburgov sistem igranja u jednoj francuskoj ekipi. Oni vas dave od prvog do poslednjeg minuta."

Naročito je istakao Endiajea u svom timu.

"Ono što je nama plan bio je da koristimo te prostore po bokovima, pogotovo sa Silasom, međutim – nismo mogli da dođemo. Mislim da je Šerif odigrao fenomenalnu utakmicu danas. Neću da kažem da bi sve bilo drugačije, ali siguran sam da bi sa Duarteom, da nije bilo povrede, imali tu kontrolu u centrali gde bi mogli da barem koliko-toliko zadržimo loptu i da izlazimo", nastavio je Milojević:

"Međutim, eto... Nismo mogli da uradimo to, borili smo se. Stvarno je zaslužena pobeda, ali, sa druge strane, nama fali još brzine, agresivnosti... Znali smo da je utakmica zahtevna i danas su nam trebala dobra tela. Na terenu je sve to pucalo. Svaki put kad naš igrač dobije loptu, nisu dva igrača Monaka tu, već tri. Igraju snažno."

Duarte, Olajinka, Dalsio... Svi su doživli povrede.

"Ono što mene najviše brine to su te povrede. I one ne dolaze slučajno. Brunu je otišla zadnja loža. A mislim da ćemo imati ozbiljnu povredu Olajnike, u pitanju je tetiva, videćemo kako će biti, nisam nikakav optimista. Šerif je izašao sa problemima. To su veliki intenziteti. Idemo dalje, šta da radimo", pomirio se sa sudbinom Milojević.

Smatra da je odgovornost pre svega njegova.

"Da se razumemo, ja preuzimam svu odgovornost - ja sam trener, ja ih treniram. Ono što mogu da kažem da sam ponosan na svoje igrače bez obzira na sve, jer oni stvarno daju sve od sebe i jednostavno - idemo dalje. To je fudbal, gorak poraz, ali već se okrećemo drugoj utakmici", kaže šef struke crveno-belih.

Imao je obećanje za navijače.

"Ono što je jako bitno za nas, a i poruka koju bih poslao našim divnim navijačima koji su bili ovde za nas. Da je bilo šta drugo, ja nemam problem da nešto kažem. Ali Liga šampiona i ovakav kakav je format je jednostavno veliki, veliki zalogaj što se tiče samog nivoa igre. Tako da... Igraćemo, ima još puno utakmica, glavu gore, pa ćemo se boriti koliko budemo mogli", zaključio je Milojević.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu