Nova vest
Atletika 14

4.8.2024.

9:50

Svet bruji o čudu Femke Bol(t)

Holandska atletičarka Femke Bol istrčala je trku života.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

O njoj i danas bruje svetski mediji.

Višestruka svetska šampionka donela je u subotu Holandiji 14. medalju na aktuelnim olimpijskim igrama trkom koja je malo koga ostavila ravnodušnim.

Atletski svet video je "blokbaster" kraljice sportova.

Femke je u mešovitoj štafeti 4x400 metara (dva atletičara, dve atletičarke) bila poslednja izmena i najjači adut ekipe u finalu.

Problem je bio što su joj prethodnici ostavili nezahvalan zadatak - preuzela je štafetu kao četvrta i ispred sebe je imala težak posao i rivalke koje su odmicale. 

Ali onda je Femke Bol postala Femke Bolt.

Spektakularna holanđanka "pojela" je 400 metara kao da to nije ništa, sa svakim metrom je kratila zaostatak, već pred ulazak u ciljnu ravninu preuzela je treće mesto, potom je kao od šale pretrčala još jednu suparnicu, Britanku, a onda, za kraj, i Amerikanku.

Koliko je ovo bila senzacionalna, nestvarna pobeda, svedoči i činjenica da je američka štafeta samo dan ranije, u polufinalu, postavila novi svetski rekord. 

Holandski vihor je, ipak, više oduševio svet.

Južin Omala, Lieke Klaver, Isaja Klajn Ikink slave zajedno sa Femke prvo zlato u štafeti.

Ludovali su svetski komentatori, padali u trans kako se trka privodila kraju, videli su šta se sprema dok je Femke kao na motoru preticala svoje suparnice.

Poslušajte i kako je francuski komentator ispratio sam kraj trke i pobedu čudesne Holanđanke.


 

Podeli:

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

1 h

Novo Sport Video Menu