Nova vest
Atletika 4

2.8.2024.

16:23

"Takmičim se na Olimpijskim igrama, a ne mogu ni kiriju da platim"

Američka takmičarka u bacanju diska Veronika Frejli uspela je da na društvenim mrežama pokrije troškove Olimpijskih igara.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Christian Petersen/Profimedia

Frejli je došla u Pariz bez preterane pomoći svog Olimpijskog komiteta, a o tome se požalila svojim pratiocima na "Tviteru".

"Takmičim se na Olimpijskim igrama sutra, a ne mogu ni kiriju da platim. Moja škola je poslala samo oko 75% za kiriju, dok fudbalerima (koji ništa nisu osvojili) plaćaju dovoljno da kupuju nove automobile i kuće", napisala je Frejli.

Učesnica poslednja dva Svetska prvenstva u Judžinu i Budimpešti, takođe je nacionalna šampionka i nedavno je u Ramoni bacila najbolji rezultat karijere od 67.17 metara.

Vapaj dvadesetčetvorogodišnje Amerikanke čuli su mnogi, a najbitnije da ga je čuo Aleksis Ohanijan, jedan od suosnivača društvene mreže "Redit" i suprug Serene Vilijams.

On se javio i rekao da će troškove svoje sunarodnice podeliti sa reperom Flejva Flavom – inače sponzorom ženske vaterpolo selekcije SAD – a nešto kasnije objavio da je Veroniki uplatio 7.760 dolara.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu