Nova vest
Info 11

26.7.2024.

9:02

Haos u Francuskoj pred otvaranje OI: Sabotaža VIDEO

Ranceove linije brzih vozova danas su na meti nekoliko "zlonamernih" akata, uključujući paljevinu, u onome što je opisano kao "koordinisana sabotaža“ da bi se poremetilo putovanje uoči ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

Izvor: CNN

Tanjug/AP Photo/Mark Baker

Francuska državna železnička kompanija SNCF saopštila je da je prekid uticao na atlantske, severne i istočne brze linije, pri čemu je oštećena nekoliko njenih objekata. SNCF je rekao da je jedan od napada "osujećen".

SNCF je saopštio da je saobraćaj na ovim linijama "veoma poremećen", a železnička mreža mora da preusmeri i otkaže veliki broj vozova.

Oni su istakli da su članovi tima na licu mesta da nadgledaju popravke, međutim, rekli su da se očekuje da će situacija potrajati ceo vikend.

"Molimo sve putnike da odlože putovanje i da ne idu na stanicu", navodi se u saopštenju.

Železnički centar Remi u Val de Loari takođe je saopštio da će njihove železničke linije biti u prekidu najmanje do ponedeljka, jer će požar u blizini pruga u Kurtelanu u severnoj Francuskoj izazvati smetnje u putovanju do Pariza.
 

Do poremećaja je došlo samo nekoliko sati pre nego što se završi štafeta olimpijske baklje i počne ceremonija otvaranja.

CNN je zatražio komentar od Međunarodnog olimpijskog komiteta. Francuski ministar sporta i Olimpijskih i Paraolimpijskih igara Ameli Udea-Kastera rekla je da je prekid na železničkim linijama "neka vrsta koordinisane sabotaže".

Ona je osudila napade i rekala da su "zaista užasni".

"Igrati protiv Igara znači igrati protiv Francuske, protiv svog kampa, protiv svoje zemlje", rekla je ona, prenosi BFMTV.

Udea-Kastera je rekla da će incidenti poremetiti putovanja u petak, kao i za vikend.

"Procenićemo uticaje na putnike, sportiste i obezbediti pravilan transport svih delegacija do mesta takmičenja", rekla je ona.

Izvor: Prva tv

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

Društvo

Na današnji dan, 8. septembar

1157 - Rođen je engleski kralj Ričard I Plantagenet, Lavlje srce (Richard, the Lionheart), junak srednjovekovnih legendi, jedan od vođa u Trećem krstaškom ratu. Vladao je od 1189. do smrti 1199.

Beta

0:03

2 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu