Nova vest
Zimski sportovi 8

22.6.2024.

8:17

Čudo u Kanadi: Od tragičara do heroja

Hokejaši Edmonton Ojlersa napravili su neverovatan povratak u NHL finalu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Jeff McIntosh/The Canadian Press via AP

Florida Pantersi su nakon fenomalne plej-of serije pobeda gde su u prva dva kola izgubili samo tri utakmice (dobili 8) protiv Tampa Bej Lajtninga i Boston Bruinsa u šest mečeva rutinski dobili Njujork Rendžerse i stigli do finala i borbe za Stenli kup.

U velikom finalu su za protivnika dobili Edmonton Ojlerse i prva tri meča dobili rutinski, pa se očekivalo da poput Boston Seltiksa bez ikakvih problema pretvore vođstvo od 3-0 u šampionsku titulu.

Ipak, Metju Tkačuk, Aleksandar Barkov, Vladimir Tarasenko i ostali nisu uspeli u svom cilju, već smo videli pravo kanadsko čudo i veliki povratak Edmontona na krilima neverovatnog Konora Mekdejvida koji u ovom plej ofu ima 42 poena, 10 više od prvog sledećeg pratioca...

U noći iza nas su "pregazili" Florida Panterse rezultatom 5:1 i izborili utakmicu broj sedam što je malo ko verovao nakon što su Pantersi imali ogromnih 3-0 u finalu.



Sve je počelo u prvoj trećini kada je Drajsatl asistirao Fegliju za vođstvo od 1:0 da bi u drugom periodu Henrik i Zajmen pogodili za opštu "ludnicu" i 3:0 pred poslednjih 20 minuta.

U finalnoj trećini, Barkov je smanjio na 3:1, a potom Mekleod i Mekdejvid stavljaju tačku na ovu utakmicu i postavljaju konačnih 5:1.

Od ivice ambisa i 0-3 u seriji, ekipa Edmonton Ojlersa ima šansu da u spektakularnoj sedmoj utakmici postane NHL šampion prvi put od ere Vejna Greckog, tačnije 1990. godine.

Verovali ili ne, kanadska ekipa nije osvojila šampionsku titulu preko 30 godina pošto je poslednji šampion iz te zemlje bila ekipa Montreal Kanadijensa 1993. godine.

Videćemo da li će Edmonton uspeti da razbije ovaj crni niz u noći između ponedeljka i utorka kada će se na Floridi igrati utakmica broj sedam.


 

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu