Nova vest
Vaterpolo 3

14.8.2024.

11:47

Srpski "delfin" nam otkriva tajnu novog olimpijskog zlata VIDEO

Kako su srpski "delfini" doplivali do finala Olimpijskih igara i tamo potopili hrvatske "barakude"?

Izvor: Prva TV

Profimedia

Po čemu će, osim po najsjajnijem odličju, pamtiti turnir u Parizu?

Gost "Jutra" bio je zlatni vaterpolista, reprezentativac Srbije Petar Jakšić.

"Malo je bolje nego pre dva dana, ali krenulo je malo da vidim šta se dešava, da mi dolazi u glavu. Mada, ni dalje nisam svestan, pravo da vam kažem. Nisam odmorio, imamo još 12 dana do nove sezone", rekao je Jakšić o utiscima posle osvajanja zlata.

Težak početak i preokret posle Novakove posete.

"Japan – čudna ekipa, čudan stil igre, nismo se ni navikli, dobili smo gol razlike. Pa onda ta Australija... Tu utakmicu smo posle gledali snimak. Nije uopšte izgledalo dobro. Gledali greške, komentarisali šta je moglo bolje. U tom trenutku došao je Novak kod nas u apartman. Pokucao je neko i samo je ušao Novak Đoković. Nastao je tajac 5–10 sekundi. Održao nam govor od 10–15 minuta i digao nas je. Iz svog ugla izneo šta i kako treba, svoje poraze i pobede i stvarno je uticalo na nas. Ne bih otkrio šta nam je rekao, ali je uticalo."


Izvor: Prva

Dramatična je bila završnica s Grčkom koju je u poslednjoj sekundi srušio Petrov brat Nikola, kapiten reprezentacije.

"To je bila najteža utakmica na OI i što se tiče rezultata i same utakmice. Nije bilo lako jer su nas dobili i na SP u Fukuoki, pa u Zagrebu, pa Dohi. Posle tih nekoliko poraza treba opet igrati četvrtfinale s njima. Bila je dobra i odbrana i napad, eto desio se taj gol."

Potom su "delfini" savladali SAD u polufinalu.

"Grčka je bila presudna. Kada smo njih pobedili, sve je išlo lakše. Protiv Amerike, mislim kad mi odigramo dobru odbranu, pobedićemo bilo koju reprezentaciju. Iz te odbrane bude i dobar napad i na kraju 10:6. Mislim da je moglo da bude i više golova s naše strane, ali ni ovo nije loše."

Na kraju finale s Hrvatskom.

"Nije bilo lako, ali čim smo ušli u utakmicu, krenuli smo sa odbranom, sve je krenulo posle lepo. Otvorili prvu četvrtinu sa tri razlike i kasnije samo nastavili."

Braća Jakšić zajedno olimpijski šampioni.

"Moram reći da je svakom sportisti san da osvoji OI. Dešavaju se svake četiri godine, a uvek može da se dogodi neki kiks i propust. I meni je bio san da uzmem OI, a ja sam imao i taj mali dodatak da to moram da uradim sa Nikolom. Uspeo sam i to je ostvarenje dečačkog sna. Ali i dalje nisam svestan da sam to uradio. I dalje je rolerkoster emocija koje se sležu pa mogu da vam javim za nekoliko dana."

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu