Nova vest
Vaterpolo 2

12.8.2024.

11:10

Srpska legenda poručila Hrvatima: "Bili smo bolji u svakom segmentu"

Nekadašnji vaterpolista i živa legenda sporta Igor Milanović analizirao je finale na Olimpijskim igrama između Srbije i Hrvatske.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Hrvatsku rezultatom 13:11 u finalu Olimpijskih igara u Parizu i osvojila zlatnu medalju.

Srbija je ispisala istoriju i treći put zaredom postala šampion na Olimpijskim igrama što su uspeli samo još Mađari od 2000. do 2008. godine i Britanci početkom 20. veka.

Za Index.hr je govorio Igor Milanović i analizirao...

"Bili smo bolji u svim segmentima igre, a posebno u odbrani sa igračem manje. Centri su bili odlični, šuteri raspoloženi, sigurno najbolje izdanje naših vaterpolista na turniru. Moram priznati da je nakon Tokija bilo teško i zamisliti još jednu zlatnu medalju, momci i stručni štab su uspeli da ostvare ogroman uspeh. Ovim putem im čestitam, najviše igračima. Iz utakmice u utakmicu su pokazivali napredak. Treće zlato u nizu je fantastično, a dolazi u trenutku koji je dosta bitan za vaterpolo u Srbiji. Ceo dan mi zvoni telefon, svi smo veoma srećni.", kaže Milanović.

I, šta sada?

"Ova medalja bi nam trebala dati podsticaj i krila da radimo još ozbiljnije i bolje da bi se uspesi i dalje nizali. Ovo je prva medalja nakon tri godine tokom kojih nismo osvojili ništa i velika je stvar prekinuti takav post. Da smo u Parizu ostali bez medalje, to bi bio alarm za uzbunu", kaže živa legenda vaterpola.

Srbija je od 2012. igrala 17 finala na velikim takmičenjima i u svakom osvojila zlato.

"Ne obraćam previše pažnje na statistiku, ali generacija koju smo poslednjih godina gledali proglašava se najuspešnijom ikada. Nisam dobar sa brojevima pa ne znam napamet koliko su svetskih i evropskih titula uzeli, ali radi se o neverovatnim uspesima", izjavio je Igor Milanović.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu