Nova vest
Vaterpolo 2

11.8.2024.

17:17

"Nadam se da će Jakšić, Mandić i Ranđelović stići Durenta u Los Anđelesu"

Selektor Srbije Uroš Stevanović bio je zadovoljan posle osvajanja olimpijskog zlata.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Srbija je u finalu Olimpijskih igara pobedila Hrvatsku 13:11 i tako treći put u nizu postala olimpijski pobednik.

"Rekao sam to i pre turnira, vaterpolo turnir je jedan od najtežih, kao i rukomet, jer imate osam utakmica i normalno je da ne budete na vrhuncu u svakoj od njih. Naše pravilo kao tima je da ne gubimo samopouzdanje – verovali smo da smo na pravom putu i pripremali smo se za četvrtfinale. I evo sada, treće Olimpijske igre zaredom završavamo četvrti u grupi, a na kraju uzimamo zlato. Momcima svaka čast, izdržali su sve. Pre svega, pobedili su sami sebe – svoje slabosti, sumnje, strahove. I zbog toga su sada olimpijski šampioni", izjavio je selektor Stevanović.

Stevanović je bio zadovoljan kako je njegov tim bio odigrao finale, a objasnio je i slavlje, odnosno ubacivanje u bazen.

"Sad je to. Pokušao sam da se držim Savićeve tradicije da ne skačem u bazen, ali nisam uspeo. Bili su jači, pa se nisam opirao", objasnio je Stevanović.

Tri teške godine za srpski vaterpolo, gde nije osvojena niejdna medalja od Tokija, okončane su trijumfom na OI u Parizu, što je i bio cilj kada je Stevanović preuzeo reprezentaciju.

"Jedan težak momenat kad sam došao na mesto selektora. Najvažnije da smo verovali posle svih poraza, pogotovo u januaru i februaru ove godine u 1/4 finalima, ti porazi su nam bili potrebni, iako je jako teško bilo izdržati, ali potrebni da bismo izgledali kao sada ovde. Sve te neke stvari, i ego i mane, i sujetu, i strahove, manjak samopouzdanja, sve smo ispravili baš zbog tih poraza, ostali smo grupa, držali smo sve za sebe, zabranio sam i mislim da su me poslušali da čitaju bilo kakve vesti, ne daj bože komentare, da sačuvaju glavu i pokažu koliko vrede, i to su pokazali", rekao je Stevanović.


Pričao je i o amentu Dejana Savića.

"To je bilo ovo za skakanje u bazen, ali nisam ispunio. Nastavili smo ono što je prethodna generacija ispunila, sada su trojica trostruki olimpijski šampion, većina ima dve. Četvrta medalja je pred njima, videćemo kako i šta, nadam se da će Jakšić, Mandić i Ranđelović stići i Durenta jer je jedini sa četiri zlata", rekao je Stevanović.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu