Nova vest
Vaterpolo 1

11.8.2024.

16:46

Srpske vaterpolo legende imaju važno pitanje – šta dalje?

Filip Filipović i Stefan Mitrović, legende srpskog vaterpola i osvajači dva zlata na Olimpijskim igrama, imali su važnu poruku posle još jednog uspeha "delfina" u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Kako su i sami nasledili jednu sjajnu generaciju srpskih vaterpolista, za koju se tada smatralo da je niko neće nadmašiti, Filipović i Mitrović su kao stručni konsultanti tokom finalnog meča sa Hrvatskom (13:11) poveli raspravu oko toga šta dolazi posle ove generacije.

Nju je inicirao baš Filipović, istaknuvši njen značaj.

"Ono što je najbitnije je šta dalje? Ovo je sve lepo. Profesionalni sport je surov i nije toliko zdrav. To mi najbolje znamo, ali ono što je najvažnije pitanje za nas kao naciju je – šta dalje? Ovo je sigurno najveći uspeh srpskog sporta. Na nama je sada da uradimo sledeći korak. Kako dalje, ne samo u vaterpolu nego i sportu. Imamo najbolje planetarne vaterpoliste u poslednjih 12 godina. Manda, Jakša, Sava su ljudi koji su osvojili tri olimpijske medalje zaredom. Treba svi da učimo od njih. I mi stari. Sledeći dan, sutra, budimo se, treba da se zapitamo šta dalje. Koji su to dalji koraci da bismo imali u Los Anđelesu i u Brizbejnu i nekim sledećim Olimpijskim igrama osvajače medalja. Ovo je stvarno nestvarno i samo mi kao nacija možemo da pomeramo granice", rekao je Filipović.

Nadovezao se i Mitrović.

"Ja bih se vratio na ovu temu, šta dalje. Upravo sam razmišljao, meni je mnogo žao ovih momaka. Iz prostog razloga što će imati sad 14 dana slobodno, neće im se ni sleći utisci, neće ni proslaviti kako treba i onda se treba vratiti u klubove. Novi stres, nova očekivanja, novi treninzi. To mi je jedino žao. To me jedino vratilo, uvek kada smo imali neki uspeh nije mi bilo dovoljno slobode da to proslavim. Porodica te željna i prijatelji i lažni prijatelji. Ja im samo želim da isključe telefone kada se vrate, da proslave tamo u selu sa onima koji su im želeli dobro. Da im čestitam još jednom od srca. Momci, svaka čast. Braćo, svaka čast. I da sa time završimo emisiju. Ja sam putovao devet sati kolima, umoran sam, pustite me kući", zaključio je kroz smeh Mitrović.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu