Nova vest
Vaterpolo 1

11.8.2024.

16:31

Jakšić: "Samo mi smo verovali!"

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Nikola Jakšić dao je prvu izjavu nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Srbija je u Parizu ispisala istoriju i po treći put zaredom postala olimpijski vaterpolo šampion.

"Delfini" su pobedili Hrvatsku rezultatom 13:11 u finalu i nakon finala i trećeg uzastopnog zlata se prvi oglasio Nikola Jakšić.

"Iskren da budem, prvo bih čestitao ekipi Hrvatske na borbi. Zasluženo su ušli u finale. Ponosan sam na sve igrače zbog svega kroz šta smo prošli poslednje dve godine. Samo mi znamo. Samo smo mi uz naše najbliže verovali u ovo. Svaka nam čast na ovom. Kako se osećamo? Osvojili smo Olimpijadu, meni su treće uzastopne. Sreća... Ostao sam bez reči", rekao je Jakšić.

Bili su dominantni...

"Ne znam šta da vam kažem, možda je tako delovalo. Pobeda protiv Grka nam je dala vetar u leđa, da pređemo preko te barijere u četvrtfinalu. Mnogo sam srećan. Da se pamti da smo osvojili zlato. Samo mi znamo koliko smo se trudili i borili. Osvojili smo zlatnu medalju, šta da vam kažem", poručio je trostruki olimpijski šampion.

Ta pobeda protiv Grčke je sve promenila.

"Četvrtfinale dalo krila, da budemo najbolji kad je najbitnije. Moj najstariji kolega Ćuk, on priča pre mene da ćemo 11. avgusta osvojiti zlato pre mene, slobodno napišite 40 od Ćuk"

Brat u ekipi zlato isto?

"Prvi nastup na Igrama i osvojio, imao od koga da uči. Sedam debitanata i sedam zlata. Svi smo bili kao ekipa od prvog do 13. igrača, držali smo se zajedno uvek i to je glavni razlog što smo tu gde jesmo".

Mandić Ranđelović i ti tri zlata?

"Osećaj super, najdraža rekao sam, nisam svestan šta smo uradili nas trojica."

Strahinja?

"Neka plače sad koliko hoće".

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

2 h

Novo Sport Video Menu