Nova vest
Vaterpolo 1

10.8.2024.

12:40

Gocić: Fenomenalna i vanserijska stvar za srpski vaterpolo

Bivši kapiten vaterpolo reprezentacije Živko Gocić rekao je za Tanjug TV da je plasman vaterpolista u finale Olimpijskih igara fenomenalna i vanserijska stvar za trofejni srpski sport.

Izvor: Tanjug

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dušan Milenković/Starsport

"Ovo je fenomenalna i vanserijska stvar za srpski vaterpolo, a pre svega za ekipu i za momke koji igraju i naravno i stručni štab. Neverovatan uspeh, nije sve delovalo najsjajnije u onoj grupnoj fazi, znači bilo je jako mnogo oscilacija, bilo je i nekih dobrih i solidnih utakmica, međutim, definitivno kako se turnir primiče kraju, sve smo bolji", rekao je Gocić koji je kao igrač bio olimpijski šampion 2016. godine i bronzani na Igrama 2008. i 2012.

Oduševljen je Gocić izdanjem naslednika u današnoj pobedi nad Sjedinjenim Američkim Državama (10:6).

"Moram da čestitam od sveg srca svim igračima, stvarno kapa dole, veliki su šampioni, šta god bude bilo u nedelju u finalu. Uspeh je stvarno neverovatan, zaista malo ko je mogao da očekuje da će se ovako nešto dogoditi, s obzirom na rezultate koje smo imali u proteklih par godina, ali kad je bilo najpotrebnije, nekako smo odigrali najbolje i ovo je stvarno fantastičan uspeh, pre svega igrača i stručnog štaba", dodao je trener Novog Beograda.

On je pozvao svu decu da treniraju vaterpolo da bi Srbija, kako je istakao, za 10, 15 ili 20 godina i dalje bila među najboljima na planeti.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu