Nova vest
Vaterpolo 12

9.8.2024.

21:17

Hrvatski selektor poslao poruku Srbiji pred veliko finale

Selektor hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak je izneo utiske nakon pobede njegovog tima nad Mađarskom i dotakao se finala protiv Srbije (nedelja, 14 sati).

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Vaterpolisti Hrvatske su se plasirali u finale Olimpijskih igara pošto su u polufinalu slavili nad Mađarima rezultatom 9:8.

Nakon velikog trijumfa je u razgovoru za HRT utiske izneo selektor Ivica Tucak.
 

"Videli ste da smo ostavili srce i da smo dali sve što smo imali da damo u fantastičnoj utakmici protiv giganta, svetske vaterpolo sile. Dva dana pre toga Španci, sad oni i evo nas u finalu Olimpijskih igara. Čestitam momcima, oni su neverovatni. Treće finale u godinu dana. Otvorili smo vrata raja, došli smo do ovoga, ja za to živim. Idemo po zlato", iskren je bio Tucak.

Potom je iskoristio priliku da čestita Srbiji, protiv koje Hrvati igraju u finalu, za zlato.

"Može se dogoditi da ne osvojimo zlato, ali ja sam uveren da mi imamo snagu da odemo do kraja. Čestitam i reprezentaciji Srbije, treće uzastopno finale Igara, svaka im čast", dodao je.

Na kraju je zaključio da se ove dve selekcije i previše dobro poznaju.

"Na momente sam gledao polufinale između Srbije i SAD, nisam mogao da spavam, otišao bih s vremena na vreme u dnevni boravak gde su Jure Marelja i Pero Kuterovac gledali. Ali nema tu tajni, oni znaju sve o nama i mi sve o njima", poručio je Tucak.

Finale je na programu u nedelju od 14 sati.

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu