Nova vest
Vaterpolo 1

7.8.2024.

18:55

"Delfini" fokusirani: "Ovo se zaboravlja već kroz 15 minuta"

Nikola Dedović, vaterpolista Srbije, sumirao je utiske posle pobede nad Grčkom (12:11) i prolaska u polufinale Olimpijskih igara.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

"Pripremali smo se svaku utakmicu, korak po korak, kao što sam rekao i na počektu. Najbitnije je da se skoncentrišemo na nas same, kao i uvek. Reprezentaciju Srbije je oduvak krasilo to da igramo do poslednjeg sekunda, što se danas i pokazalo. Nastavili smo da igramo, iako su oni izjednačili na šest sekundi do kraja i po meni vratilo nam se za to maksimalno zalaganje tokom čitave utakmice. Posao nije gotov, okrećemo se sledećoj utakmici. Čekamo rivala, da li će to biti Australija ili Amerika. Bitno je da se pre svega dobro odmorimo, a posle i pripremimo za polufinale", rekao je Dedović.

Izdanje protiv Mađarske nije obećavalo, ali sve je to sada iza njih.

"Nema tu šta. Turnir je dugačak, nema tu preterano vremena za analiziranje. Analize se prave na kraju turnira. Imamo manje od 48 sati do naredne utakmice, ovo se zaboravlja već za 15 minuta. Koncentrišemo se na ono što sledi, gledamo da se oporavimo što više jer turnir je izuzetno težak, fizički pre svega. Ništa, idemo dalje", dodao je Dedović.

Nije hteo da se naročito ističe njegov doprinos u odbrani.

"Ne bih ja tu ništa izdvajao. U ovakvim utakmicama je svaki potez ključan. Bitno je da svako da makar i minimalni doprinos i kada se sve to spoji to donosi ono što smo na kraju i dobili", nastavio je Dedović.

Veliki broj srpskih sportista nije ispunio očekivanja u Parizu.

"Iskreno mi je mnogo žao zbog toga. Posebno zbog onih za koje se očekivalo da mogu da postignu mnogo više. Ali vidite, svi smo zajedno tu u selu i svi živimo zajedno kao jedan tim, počevši od Novaka do onih koji su tek sada pristigli... Da ne spominjem imena jer ću sigurno nekog zaboraviti, ali upravo su nam pre par dana stigli neki sportisti koji počinju da se takmiče. Tako da, pratimo sve, bodrimo sve i nadam se da ćemo doći do što više medalja."

Iako do sada možda i nisu bili u tolikoj meri, "delfini" su sada u fokusu naše nacije.

"Fokus ili ne fokus, ovo su Olimpijske igre, fokusiramo se samo na nas i to je to. Idemo dalje", zaključio je Dedović.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu