Nova vest
Vaterpolo 4

7.8.2024.

17:20

Selektor vaterpolista: "Još dve utakmice do sna"

Selektor Srbije Uroš Stevanović istakao je da je pobeda protiv Grčke timska i da su je njegovi igrači nagrađeni za sve u prethodnom periodu.

Dejana Popović
TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Srbija se plasirala u polufinale Olimpijskih igara pobedom protiv Grka 12:11 u triler završnici, a gol odluke postigao je Nikola Jakšić.

"Još jedan korak ka medalji ništa ne znači. Važno da smo pobedili i da smo nagrađeni za trud i rad u prethodnih godinu dana. Nismo imali opterećenje samo četvrtfinala, već onih četiri četvrtfinala iz kojih smo ispali od Tokija. Momci su zaslužili pobedu na ovakav način, još lepše i bolje. Ništa nije gotovo, dve utakmice do sna, nadam se i jave",  rekao je Stevanović.


Igrala je Srbija promenljivo tokom grupne faze, ali je na kraju uspela da pronađe pravu igru i prevaziđe prokletstvo četvrtfinala.

"Mi smo ekipa koja ima oscilacija, ne samo do igre, već glave. Mislim da su momci shvatili sada koliko vrede i da će biti još bolje. Ovo nije ona prošla generacija, oni su nam samo vodilja i njihovi rezultati, ali su i opterećenje"

Selektor nije hteo da ističe pojedince, jer je ovaj trfijumf zasluga tima.

"To vi komentarišite, ovo je timska pobeda. Ne samo Mandića, Filipovića na golu ili Jakšića. Okrećemo se polufinalu, dobro čemo se spremiti i samo da uđemo dobro kao protiv Grka. Svejedno je ko će biti rival. Imamo još dve utakmice i nemamo pravo na grešku", rekao je Stevanović.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu