Nova vest
Vaterpolo 4

7.8.2024.

17:20

Heroj Srbije: "Sledećih 30 će otići preko gola"

Srpski vaterpolista Nikola Jakšić sumirao je utiske posle burnog četvrtfinalnog duela na Olimpijskim igrama, koji je rešio golom u poslednjim sekundama.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Kapiten Srbije je postigao 12. i poslednji gol našeg tima protiv Grka (12:11) i poslao nas u borbu za medalju.

"Pre svega da čestitam Grcima na borbi, moglo je da ode na oba smera. Uspeli smo ds pobedimo, ovo je sreća i božija volja. A i nagrada za poraze u četvrtfinalima, treniranja i borbe. Niko nije zadovoljan ovim, moramo da dobijemo još dve utakmice", rekao je Jakšić.

Tokom grupne faze, Srbija nije izgledala kao ekipa koja pretenduje na neko od tri odličja.

"Iskreno, ne znam. Uvek dobijemo tu dodatnu motivaciju jer je najbitnije to posle grupe. Neću da pričam, ostale su dve utakmice i idemo da osvojimo", dodao je Jakšić.

Govorio je i o golu odluke.

"Naravno da nisam verovao, bilo je Bože pomozi i ušlo je. Sledećih 30 će otići preko gola, ali ovo je sve timski", nastavio je kapiten "delfina".

Da li je bilo otpisivanja pred duel sa Grcima?

"Možda od ljudi koji nisu ovde, ja sam verovao u pobedu kao i svi momci ovde. Ko god da dođe u polufinale bićemo spremni i idemo dalje", nastavlja Jakšić.

O ulozi lidera.

"Voleo bih da kažem da sam na nivou kao prethodni kapiteni, nadam se da se put neće zaustaviti ovde, pa me pitajte o tome posle finala", zaključio je Jakšić.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Naplaćivaće više

Apple je povećao cene za svoju uslugu zamene baterije, ali ne za sve iPhone 16 modele.

MacRumors

8:10

15 min

Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

16 h

Novo Sport Video Menu