Nova vest
Vaterpolo 2

6.8.2024.

22:19

"Očekuje vas veoma teška utakmica protiv Srbije"

Vaterpolo reprezentativac Grčke Angelos Vlahopulos izjavio je da njegov tim očekuje veoma težak meč protiv Srbije u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu.

Izvor: Tanjug

Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Vaterpolisti Srbije i Grčke sastaće se sutra od 15.35 časova u četvrtfinalu OI.

"Veoma dobro poznajem reprezentaciju Srbije. Sa mnogima od njih sam imao priliku da igram u istom klubu. Gledao sam nekoliko njihovih utakmica na olimpijskom turniru. Imaju dobru energiju, a kao i uvek igraju sa mnogo strasti za nacionalni tim. U srpskom timu ima nekoliko veoma harizmatičnih igrača, pa ćemo pokušati da naš fokus usmerimo na njih", rekao je Vlahopulos za Tanjug.

Grčka je osvojila prvo mesto na tabeli grupe A sa 11 bodova, dok je Srbija bila četvrta u grupi B sa šest.

"U četvrtfinalu smo i sada je sve moguće. Sve što se dešavalo u grupi trebalo bi zaboraviti. Sada se igra na ispadanje i nevažno da li si prvu fazu takmičenja završio na prvom ili četvrtom mestu, jer tek sada praktično počinje turnir", istakao je grčki vaterpolista.

Vlahopulos je istakao da očekuje izuzetno uzbudljiv duel protiv Srbije.

"Srbija ima mnogo kvaliteta u napadu, poseduje igrače koji iz individualnih akcija mogu da postižu golove. Zato ne želimo da im dozvolimo da uđu u ritam i igraju svoju igru. Očekuje nas veoma teška utakmica. Siguran sam će se obe selekcije do samog kraja boriti za plasman u polufinale. Veće šanse imaće onaj tim koji bude bolje igrao u odbrani", naveo je Vlahopulos.

Vaterpolisti Srbije su 2021. godine u finalu OI u Tokiju pobedili Grčku 13:10.

"Ovaj tim Srbije je sada potpuno drugačiji, sa drugim igračima. Sećam se samo da smo u toj utakmici u Tokiju sve vreme bili veoma blizu, a onda je u jednom trenutku Srbija zaigrala fantastično u odbrani. Mi jednostavno nismo uspevali da postignemo gol, da zadržimo priključak i zasluženo smo poraženi", zaključio je Vlahopulos.

U preostalim mečevima četvrtfinala OI sastaće se: Hrvatska - Španija (14), SAD - Australija (19) i Italija - Mađarska (20.35).

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

1 h

Novo Sport Video Menu