Nova vest
Vaterpolo 0

6.8.2024.

14:49

Hrvati izbegli "delfine", selektor poručio: "Gledao sam Srbiju, sad da pokažemo mu*a!"

Selektor hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak je izneo utiske nakon poraza Hrvatske od Amerike sa 11:14.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Hrvatska se ipak neće sastati sa Srbijom u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu pošto je pretrpela poraz od SAD i tako zakazala duel sa Špancima.

Tucak je istakao da nema pravila oko težine protivnika.

"Jeste malo teže, ali... Mada i to je pitanje! Nekada pomisliš da ti je Srbija lakša od Španije, pa dobiješ po glavi. Pre ili kasnije smo morali da se suočimo sa njima. Španija je strašna reprezentacija, ima fantastične igrače, fantastičan tim. Da li ćemo imati snage da to prođemo – videćemo. Ovo ćemo da analiziramo, pa korak po korak", jasan je bio Ivica.

Nije krio da je ispratio nastupe "delfina".
 

"Gledao sam Srbiju, da. Imala je oscilacije, nije bila briljantna. Ali, sve se to sada zaboravlja, sada počinje ono pravo, počinje nokaut faza. I sad je u jednoj utakmici sve moguće. Tako da sve što je bilo do sada, to treba baciti u vodu. Sad počinje pravi turnir, sve što je bilo u grupi treba zaboraviti", dodao je Tucak.

Svetsna je šta je najvažnije kako ne bi pakovali kofere.

"Pa jeste, vidite i sami. Amerika pobedi nas, Australija pobedi Srbiju. Onda Japan dobije tu Australiju. Amerika je izgubila od Italije. Mi dobijemo Grke, Grci dobiju Italiju... Ali, nekako smo očekivali da će biti takvih rezultata. Naš prvi cilj je ovde ostvaren, a to je ulazak u četvrtfinale. Drugi cilj je ulazak u borbu za medalje. Treći cilj je da pokušamo da osvojimo zlato. Prvi smo ostvarili, sad imamo još dva. Težim putem idemo, ali smo to sami birali. Idemo sad da pokažemo m*da i da prođemo dalje. Ako možemo. Ako ne - idemo kući", zaključio je hrvatski selektor.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu