Nova vest
Vaterpolo 7

5.8.2024.

19:43

Hrvatska zakazala duel Srbije i Grčke – barakude u četvrtfinalu protiv prvaka Evrope

Vaterpolisti Srbije će u četvrtfinalu OI Igrati protiv reprezentacije Grčke.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

To je bilo poznato posle duela Hrvatske i SAD, koji su vaterpolisti sa severno američkog kontinenta dobili sa 14:11. 

Tako su Hrvati sebi napravili medveđu uslugu, jer su ovim porazom grupu A okončali na četvrtom mestu i tako će u četvrfinalu ići na aktuelnog prvaka Evrope, reprezentaciju Španije. 

U timu SAD Hanes Daub i Maks Irving su bili najefikasniji sa po tri gola, dok u timu Hrvatske Harkov je sa pet golova predvodio tim Ivice Tucka. 

Loša igra Hrvatske u prvom periodu. Iako su poveli sa 1:0, posle je usledio očajan period igre, gde su izabranici Ivice Tucka imali dosta problema sa igrom u napadu, dok su u odbrani Amerikanci pravili dosta nevolja. Prednost ekipe Dejana Udovičića je konstantno rasla, pa je posle prvog kvartala iznosila 5:2. 

I u drugoj četvrtini je situacija je bila slična, Amerikancima je napad odlično funkcionisao, Hrvatska nije imala rešenja za snažnu odbranu rivala i polako je gubila korak za SAD, koje su na polovini ovog perioda imali čak šest golova viška. Nikako nisu uspeli da promađu put do gola Amerike, koja je u prvom poluvremenu postigla deset golova. Malu neku nadu da bi eventualno mogli da se vrate u ovaj meč Hrvatskoj su dali Harkov i Fatović brzim golovima u finišu prvog dela meča koji se završio rezultatom 10:5 za SAD. 

U trećoj četvrtini smo gledali jedan tvrd vaterpolo sa malo golova, za ceo period smo videli svega tri gola, Hrvatske je uspela da blago smanji zaostatak za Amerikancima, pa je posle 24 minuta igre rezultat na semaforu iznosio 11:7.  

Poslednji period je mogao da nam donese mnogo uzbuđenja. Hrvatska je krenula na sve ili ništa, pa su preko Konstatantina Harkova uspeli da smanje prednost Amerikanaca. 

Mirisalo je na dramu u finišu meča, kada je posle gola Antea Vukićevića Hrvatska došla na svega dva gola minusa, ali više od toga nisu mogli da se pimaknu, pa je tako reprezentacija SAD napravila veliko iznenađenje i slavila na ovom meču rezultatom 14:11. 

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

15 h

Novo Sport Video Menu