Nova vest
Vaterpolo 3

1.8.2024.

8:00

Granados za B92.sport: "Srbija ima velike ratnike, biće istinska borba"

Za Alvara Grandosa ovo su druge Olimpijske igre u karijeri, a posle Tokija i četvrtog mesta, u Parizu sa vaterpolo reprezentacijom Španije ima mnogo više ciljeve.

Dejana Popović
Profimedia

Osim borbe za medalju, za cilj ima i da uživa u svemu što su donele Igre u gradu na Seni, prve posle korone, koje su "normalne".

"Osećao sam se stvarno dobro u dosadašnjim mečevima i trudim se da uživam u svakom trenutku. Sve je drugačije u odnosu na Tokiju. Moj osećaj tada je bio da se svi plašimo da ne dobijemo koronu, imali smo testove na virus svako jutro. Takva vrsta pritiska, da razamišljate o tome da se ne razbolite, bila je velika i dovela je do toga da nisam uživao na Igrama u Tokiju. Lično sam sebi stvorio pritisak, ali dobra stvar je što sam iz toga nešto naučio. Sada u Parizu se trudim da uživam u svemu, u novom iskustvu", počeo je priču Granados za B92.sport.

Sa Olimpijskih igara u Parizu

Dejana Popović



Doskorašnji vaterpolista Novog Beograda sa nacionalnim timom pokušaće da u Parizu nastavi kontintinuitet osvajanja medalja, koji je započeo baš u prethodnom trogodišnjem olimpijskom ciklusu.

Zato se u Parizu nadaju osmom odličju u poslednje tri godine, a na olimpijski turnir stigli su kao aktuelni šampioni Evrope i treći sa SP.

"Poraz u borbi za bronzu u Tokiju nas je napravio jačim, pokazao je da smo tako daleko, ali i tako blizu od onog što želimo da budemo i kasniji rezultati su to jasno pokazali. Posle toga smo bili svetski i evropski prvaci, što je pokazatelj da smo prebrodili taj težak trenutak", dodaje jedan od najperspektivnijih igrača današnjice.

Profimedia


Španija je na OI smeštena u grupu B zajedno sa Srbijiom, Australijom, Mađarskom, Francuskom i Japanom, a tim Davida Martina iz dva kola ima isto toliko pobeda.

"Ovde u Parizu nam je grupa teška, Olimpijske igre su i svaki protivnik je težak. Pokušaćemo samo da se fokusiramo samo na nas, da se pokažemo u svakom meču i da četvrtfinale dočekamo u najboljoj formi i da tada odigramo najbolji vaterpolo. Istina, imamo dobar start, ali i u Tokiju se pokazalo da nije bitno kako odigraš grupnu fazu, jer smo tada dobili sve utakmice grupne faze. Najvažnije je da fizički i mentalno budemo  spremni za nokaut fazu. Srećan sam, motivisan i smiren, da u najvažnijim trenucima i tim i ja damo najbolje od sebe", jasan je Granados.

Naredni protivnik "crvenoj furiji" je reprezentacija Srbije u sredu od 12.05, koja posle dve runde ima polovičan učinak od jedne pobede protiv Japana i ubedljivog poraza od Australije (3:8).

"Meč sa Srbijom će biti veoma težak, veoma dobro znam neke momke. To su veliki ratnici, pokušaće da se dignu posle teškog poraza i oni znaju kako se igra pod velikim pritiskom. Biće istinska bitka, ali spremni smo. Za sve koji vole vaterpolo, biće ovo odlična utakmica za gledanje. Srpeman sam i uzbuđen zbog tog duela", izjavio je 26-godišnji Španac.

Profimedia


Srbija je na OI u Parizu došla kao dvostruki uzastopni osvajač olimpijskog zlata i sa ciljem da ponovo bude na vrhu Olimpa.

"Naravno da Srbija ima šansu da odbrani zlato, ali jasno je da prolaze kroz period promena, ovi momci su došli nakon najboljeg tima u istoriji vaterpola, po mom mišljenju. Ta generacija je bila neverovatna. Imaju svoju šansu, imaju dobar tima  sa veoma iskusnim igračima i mladim momcima koji su prilično talentovani. Biće teško, ali videćmo ko će biti najbolji  na kraju", ističe Alvaro.

Olimpijski turnir u vaterpolu prilično je izjednačen i mnoge reprezentacije pretenduju na medalje, a ubitačni golgeter veruje da Španija u takvoj konkurenciji može da dođe do pobedničkog postolja.

"Imamo nekoliko timova koji imaju veće šanse da dođu do finala i da ga završe pobednički. Ne mogu reći da je jedan favorit. Kao tim, kao Španija, verujemo u sebe i razmišljamo da smo kandidati za ovu titulu. Na kraju ćemo videti, ali smo super optimistični", poručio je Alvaro Granados.

B92.sport

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu