Nova vest
Vaterpolo 1

25.7.2024.

12:30

Jakšić: "Nismo došli da odbranimo nego da osvojimo zlato"

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Nikola Jakšić izjavio je da će ekipa dati sve od sebe na Olimpijskim igrama u Parizu kako bi obradovala navijače u Srbiji.

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Jakšić je na konferenciji za medije poručio da se ništa nije promenilo u ekipi, iako je sedam igrača posle OI u Tokiju završilo reprezentativnu karijeru.

"Deo sam sjajnog tima koji je osvojio zlato u Riju i Tokiju, pa, iako je došlo do smene generacija, mi i dalje stremimo ka najvišem odličju. Iako imam dva zlata, ništa se nije promenilo, a i dalje imamo isti mentalitet i svi tako misle. Mislim da smo svi potpuno spremni da damo sve od sebe i verujem da ćemo uspeti da obradujemo Srbiju", rekao je Jakšić.

Vaterpolisti Srbije igraće u grupi sa Australijom, Francuskom, Mađarskom, Japanom i Španijom. Prvi meč odigraće u nedelju od 12.05 protiv Japana.

"Imali smo pritisak pre dolaska, sada je još veći i koristimo ga u pozitivnom smislu. Momci koji su bili i koji su prvi put tu, tu su da se pokažu u najboljem svetlu i biće jako naporno sa osam neverovatnih utakmica, ali stvarno verujem u ekipu i nadamo se najboljem, korak po korak", poručio je Jakšić.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije je naglasio da očekuje ujednačen turnir.

"Što se tiče takmičenja samog, nikada nije bilo ujednačenije. Prve dve utakmice su jako bitne jer ako to pobedimo idemo manje-više sigurno u četvrtfinale i to je najbitnije. I ostale su utakmice važne, ali ulazak u eliminacionu fazu je najvažniji. Setimo se Rija kada smo jedva prošli grupu i posle osvojili. Bitno je da te dve utakmice na startu počnu kako treba, a onda da se spremimo za najbitnije, četvrtfinale", zaključio je Jakšić.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu