Nova vest
Vaterpolo 2

10.7.2024.

20:50

Jakšić: "Da u Parizu pokažemo da smo pravi"

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Nikola Jakšić izneo je očekivanja pred Olimpijske igre u Parizu

Izvor: Vaterpolo vesti

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Jakšić će posle dva osvojena olmpijska zlata prvi put nacionalnu selekciju predvoditi kao kapiten, a vaterpolisti su se okupili pre mesec dana, a u prethodnih dana su u Šapcu odigrali i pet zvaničnih utakmica.

"Atmosfera je zaista dobra, rekao bih i bolja nego što je bila ranije i stvarno verujem da smo na pravom putu. Nema nikakve tenzije, svi se borimo da uđemo na taj spisak za Pariz, ali zajedno, kao ekipa i mogu da budem zadovoljan i trudom i radom cele ekipe.Mi smo kao jedna celina, svako daje svoj maksimum od početka, pa do kraja i stvarno sam zadovoljan, presrećan kako smo funkcionisali i radili tokom ovih priprema i nadam se da će tako biti do kraja takmičenja u Parizu", rekao je Jakšić za Vaterpolo vesti.

Srbija od Tokija i 2021. godine čeka na medalju vaterpolista. Najbliža je bila pre godinu dana Fukuoki, kada je zauzela četvrto mesto. Pre toga je u Budimpešti ispala u četvrtfinalu, potom u Splitu u osmini finala, a početkom ove godine je pretrpela još dva četvrtfinalna poraza.

"Sigurno da nismo ostvarili ono što smo želeli i napravili uspeh, ali verujem da će vremenom to doći i da je sada pravi momenat da se pokažemo u pravom svetlu. Četvrtfinale je najbitnija i najteža utakmica, jer si na korak od medalje, ali i na korak od ispadanja i razigravanja od petog do osmog mesta. Verujem da ćemo uspeti da se izdignemo i pored tih poraza u prethodna dva takmičenja. Nadam se da smo nešto naučili iz tih prethodnih iskustava. Svako četvrtfinale je drugačije, posebno na Olimpijskim igrama. Ne bih mnogo dužio na tu temu, nadam se samo da ćemo pokazati da smo pravi i da će sve biti kako treba", istakao je Jakšić

Kapiten je pričao šta bi ga lično zadovoljilo na OI, gde će Srbija braniti zlato.

"Medalja na Olimpijskim igrama je uspeh, ali mi kao reprezentativci Srbije želimo sam vrh, niko nema manja očekivanja ili želju, nezavisno od turnira. Niko se ne bi zadovoljio samo sa medaljom, što možda čudno zvuči, ali poenta je da će svako dati svoj maksimum da bi došao do najvišeg postolja, kao što smo uradili i prethodna dva puta. Nadam se da ćemo uspeti i ovaj put", zaključio je Jakšić u razgovoru za Vaterpolo vesti.

Srbija će u Parizu igrati u grupi sa Japanom, Australijom, Mađarskom, Španijom i Francuskom.

U drugoj grupi su Hrvatska, Crna Gora, SAD, Rumunija, Grčka i Italija.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu