Nova vest
Vaterpolo 1

8.6.2024.

9:50

Mandić: Sada sanjam medalju u Parizu

Vaterpolisti Ferencvaroša postali su novi prvaci Evrope, jer su u finalu Lige šampiona bili bolji od ekipe Pro Reka rezultatom 12:11.

Izvor: Sport Klub

Profimedia

Za MVP završnog turnira je proglašen srpski vaterpolista Dušan Mandić, koji je u finalu bio najefikasniji, i zasluženo poneo naslov najboljeg igrača na kraju nove sezone u Ligi šampiona.

Ovu noć ću pamtiti do kraja života. Kako je utakmica odmicala igrali smo sve bolje i bolje, doveli smo tim kakav je Reko u jako težak položaj. Italijani su morali da jure prednost, uspeli smo da se izborimo do kraja, uspeli smo da ostvarimo cilj, rekao bih i san, kako naš, tako i navijača koji su zaista u grupi najboljih na svetu”, naglasio je Dušan Mandić u intervjuu za Sport klub, pa nastavio:

Ferencvaroš kao klub zaslužuje titulu, jer je organizacija sjajna, jer je sistem sjajan. Igrali smo bez pritiska, svi smo disali kao jedan, a na kraju rezultat govori više od reči”.

Mandić je nastavio sa izlaganjem:

Sledi mala pauza, pa se okrećem reprezentaciji i Olimpijskim igrama. Moramo da verujemo, moramo da se poštujemo međusobno, moramo da gledamo pre svega u svoje dvorište, a zatim da se upustimo u borbe u Parizu. Jedan san je postao java, a sada sanjam medalju u Parizu. Moramo da budemo skromni, moramo da idemo korak po korak”.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu