Nova vest
Tenis 18

15.10.2024.

14:28

"Novak više nije tako dobar"

Poraz Novaka Đokovića u finalu šangajskog mastersa od Janika Sinera izazvao je brojne reakcije, ali prema mišljenju Matsa Vilandera, ovaj rezultat neće ni najmanje umanjiti Đokovićevu veličinu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Vilander je naglasio da je Novak ostao jedini aktivan član velike teniske trojke, budući da se Rodžer Federer povukao pre dve godine, dok će Rafael Nadal najaviti svoju penziju tokom Dejvis kupa u Malagi ovog novembra.

"Mislim da nam Novak govori da želi da nastavi da igra zbog ovih momaka, Karlosa Alkarasa, Janika Sinera i ostalih. Kao da kaže, oni su tako dobri da me guraju da igram još bolje i bolje. Možda Novak više nije tako dobar kao što je bio, ali i dalje ulaže svoj maksimum svaki dan i u stanju je sve da to postigne, iako je čak imao i operaciju kolena", jasan je Vilander.

Šveđanin je uveren da je uticaj Federera, Nadala i Đokovića na mlađe zvezde poput Janika Sinera i Karlosa Alkarasa ogroman.

"Mislim da je Novak veoma ponosan jer se nadmetao sa Federerom i Nadalom tokom cele karijere i na kraju završio na vrhu u odnosu na njih dvojicu. Jeste on mlađi od njih, ali ih je preživeo. Prošao je kroz oluju i postao teniser sa najviše uspeha. Koliki je uticaj velike trojke na Sinera i Alkarasa to baš Đoković najbolje vidi, jer zna koliko su Federer i Nadal uticali na njega. Uostalom, Novakov uticaj na današnje igrače je takođe veliki, pogotovo kada je u pitanju njihova fizička priprema", naveo je on.

Naglasio je i da je Đoković na vreme izgradio i definisao svoj odnos sa najvećim rivalima.

"Novak je prestao da brine o Rodžeru i Rafi. Prevazišao ih je u broju pobeda na gren slemovima i gotovo svim rekordima koji vrede. Naravno, sada više i ne postoji mogućnost da ga neko od njih pretekne", zaključio je Vilander.
 

Podeli:

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu