Nova vest
Tenis 21

14.10.2024.

9:00

Britanci ponovo udarili na Đokovića – Srbinu "obrisali" dostignuće! FOTO

Britanski mediji, predvođeni "Skaj Sportsom", našli su se na udaru kritika nakon što su objavili netačnu informaciju u vezi s italijanskim teniserom Janikom Sinerom i njegovim uspesima.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Nekoliko medijskih kuća iz Velike Britanije navelo je da je Siner postao prvi igrač posle Endija Mareja 2016. godine koji je osvojio šest i više titula u jednoj sezoni, što je izazvalo burne reakcije, pre svega zbog izostavljanja činjenica o Novaku Đokoviću.

Siner, koji igra najbolju sezonu u svojoj karijeri, zaista je dominirao ove godine, uključujući i pobedu nad Đokovićem u finalu Mastersa u Šangaju, gde je došao do svoje sedme titule u sezoni.

Ipak, britanski mediji su pogrešili zanemarivši činjenicu da je Đoković samo prošle godine osvojio sedam titula, a isto je postigao i Rodžer Federer 2017. godine.

Greška nije prošla nezapaženo, jer su navijači ubrzo reagovali na društvenim mrežama, posebno na platformi "X", optužujući britanske medije za pristrasnost i nepreciznost.

Uprkos talasu kritika i zahteva da isprave ovu dezinformaciju, do korekcije nije došlo.

Podeli:

Komentari 21

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

3 d

Aktuelno

Pao Reddit

Korisnici popularne platforme Reddit ne mogu da pristupe početnoj stranici sajta.

B92

11:35

37 min

Novo Sport Video Menu