Nova vest
Tenis 2

11.10.2024.

15:33

Sve je spremno za spektakl - neka nova Arena čeka Belgrade open VIDEO

Belgrade Open 2024 definitivno donosi uzbudljive novine.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Iako je prethodnih sedam ATP i WTA turnira u Beogradu i Banjaluci održano na otvorenim terenima, ovogodišnji teniski turnir igraće se ne samo na drugačijoj podlozi – betonu, već i u zatvorenom prostoru, u Beogradskoj areni, što ga čini dodatno zanimljivim. Od 2. do 9. novembra, Beogradska arena će biti ,,nova kuća tenisa“ i epicentar teniskih dešavanja, pružajući i igračima i navijačima nezaboravno iskustvo.

Kako bi se turnir organizovao po svim ATP standardima, kompleks Beogradske arene će morati da prođe kroz različite i veoma interesantne promene.

Centralni prostor Arene, u kojem će se nalaziti tereni za igru, biće potpuno prilagođen potrebama turnira, a podrazumevaće dvoranu podeljenu na dva dela u okviru koje će biti postavljena dva profesionalna teniska terena sa tvrdom podlogom – Centralni i Grand stand teren, što će omogućiti neophodnu dinamiku i održavanje paralelnih mečeva. Za izradu terena biće korišćeni najkvalitetniji materijali, u rangu onih koji se koriste na turnirima poput legendarnog US Open-a. 

Da su organizatori mislili na svaki detalj, pokazuje i infomacija da će prostor između dva teniska terena biti odvojen specijalno konstruisanim zidom. Ovaj zid će obezbediti da se zvučna distrakcija između dva terena gotovo potpuno eliminiše, čime će igrači imati bolji fokus i mir tokom mečeva, dok će publika uživati u još boljoj atmosferi na oba terena, jer će akustika Arene biti iskorišćena u svom punom potencijalu. Razdvajanje terena na ovaj način pružiće ne samo nephodnu funkcionalnost, već će predstavljati i pravu atrakciju za publiku, koja će po prvi put videti Beogradsku arenu u ovom izdanju, bar kada su teniski mečevi u pitanju.

Pored centralnog prostora Arene i ostale prostorije i delovi ovog čuvenog beogradskog zdanja, biće obučeni u tenisko ruho i prilagođeni potrebama igrača i posetilaca. Tako će prostorije u prizemlju Arene biti opremljene i strateški podeljene tako da zadovolje sve potrebe igrača i omoguće im lak pristup terenu, prostorijama za zagrevanje i razgovor sa medijima, dok će im sve ostale neophodne usluge, kao što je španovanje reketa i zakazivanje trening terena biti na dohvat ruke.  Sprat Arene biće posvećen odmoru i zabavi igrača između mečeva, i opremljen tako da im pruži neophodnu privatnost i komfor posle sati provedenih na terenu.

Podjednaka pažnja posvećena je i posetiocima turnira, pa će ove godine Arena imati čak dve FAN zone, na severnom i južnom ulazu, a organizatori će uskoro objaviti informacije o zaista mnogobrojnim sadržajima, aktivnostima i iznenađenjima koje su pripremili za sve posetioce, a koji do sada nisu viđeni u Beogradskoj areni.

Prostor izvan Arene takođe će biti prilagođen potrebama igrača, pa će tako tereni za trening biti postavljeni napolju na ograđenom i pokrivenom prostoru od 1600m2 i, iako locirani u spoljašnjem delu Arene, obezbediti apsolutno sve neophodne uslove za trening i pripremu pred mečeve.

Beogradska arena je, kako se tenis razvijao u Srbiji, postajala hram srpskog tenisa. Dejvis kup reprezentacija Srbije osvojila je ,,salataru“ 2010. godine, baš u Beogradskoj areni. Tokom godina, odigran je veliki broj mečeva, kako Dejvis, tako i Fed kup reprezentacije Srbije, ali nesumnjivo je da će ove godine ljubitelji tenisa uživati u potpuno novom i nesvakidašnjem teniskom iskustvu u okviru ove legendarne dvorane.

Kako je već najavljeno da će velika imena iz sveta tenisa pokazati svoje najbolje poteze u samom srcu glavnog grada, jedno je sigurno – Belgrade Open će ponovo postaviti Srbiju i prestonicu na tenisku mapu sveta. Ne propustite priliku da budete deo ovog sportskog spektakla!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serbia Open (@serbiaopen)

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

1 d

Novo Sport Video Menu