Nova vest
Tenis 1

7.10.2024.

8:24

Nadal planira da igra u Dejvis kupu

David Ferer, selektor Dejvis kup mtima Španije, najavio je da bi Reafael Nadal mogao da se uskoro priključi ekipi.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Nadal nije igrao od olimpijskog turnira u Parizu, ali je dao indicije da bi mogao da pomogne drugovima na finalnom turniru Dejvis kupa u Malagi u novembru.

Španski teniser će prethodno od 16. do 19. oktobra igrati na egzibiciji u Saudijskoj Arabiji 2Slem šest kraljeva", gde će biti i njegov veliki rival Novak Đoković.

"Znam Rafu kao osobu, on je iskren i ako izađe na teren, deće sto odsto. Svestan sam njegovih takmičarskih sposobnosti, činjenica je da više nije u stanju da igra u dužim periodima, ali u singlu može da bude nepobediv", kaže David Ferer i dodaje.

"Nikada ne smete da otpišete igrača kao što je on. Činjenica  da ga uzbuđuje da bude u timu je sjajna, on je bio taj koji me je pozvao pred kvalifikacionu fazu rekavši mi da je savršeno da bude sa nama".

Španija će u četvrtfinalu Dejvis kupa igrati sa Holandijom, što znači da bi Nadal mogao da igra protiv Botika van den Zandšulpa.

"Kada je žreb objavljen, poslao sam mu poruku da počne da se sprema da igra protiv Botika van den Zandšulpa. Odgovorio mi je jasno, 'biću spreman'. Ovog meseca će igrati na 'Slemu šest kraljeva', voleo bih da igra na još nekom turniru pre nego što bude sa nama. Pričaću o tome sa njim narednih nedelja", zaključio je Ferer.

Postoje najave da bi upravo finalni turnir Dejvis kupa mogao da bude i oproštajni u karijeri tenisera koji je osvojio 22 grend slem trofeja.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu