Nova vest
Tenis 4

5.10.2024.

14:45

Đoković: "To je komplikovalo ceo meč"

Srpski teniser Novak Đoković oglasio se nakon pobede u drugom kolu Mastersa u Šangaju.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Novak Đoković je pobedio Aleksa Mikelsena sa 2-0 u setovima, rezultatom 7:6, 7:6 i plasirao se u treću rundu turnira u Šangaju.

 


Srpski as se prilično namučio iako je bio favorit, a posle napornog meča i pobede rekao je:

"Bio je to prvi meč protiv Aleksa, gledao sam ga i nikada nisam igrao sa njim. Nisam ni ja igrao dugo i trebalo mi je malo da skinem rđu sa sebe, a on je bio agresivan i sjajno servirao. Za visokog igrača se dobro kreće, ne plaši se toga i zbog njegove igre je bilo gusto jer smo u oba seta imali napetu igru. Setimo se kada je bio onaj nec u drugom setu lako je moglo da bude 5:1, pa mi je drago što sam pobedio"

Pet godina nije igrao u Kini, a priča i malo kineskog.

 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


"To je nešto iz prošlosti. Pisao sam neke njihove simbole koje dugo znam, moji fanovi u Kini su mi odavno to rekli još 2007. u Šangaju pa sam naučio. Moram da poboljšam kineski, dugo nisam bio tu"

Potom je rekao na srpskom:

"Bio je veoma tesan i neizvestan meč. On je igrao na visokom nivou, od 4:1 za njega u prvom setu, počeo sam da osećam loptu bolje na reketu i bolje sam servirao kada je trebalo. Igrao sam odlično taj-brejk pa sam imao 15:40 njegov bekhend udara nec i malo je bilo sreće pa sam izgubio brejk svog servisa i to je komplikovalo ceo meč. Pa je on dobio krila posle toga nakon što je počeo da se predaje. Svaka mu čast na borbi, prvi put sam igrao protiv njega pa iako sam znao šta očekujem posle analize i gledanja na turu, a na terenu je drugačije i trebalo mi je malo vremena da uhvatim ritam. Za nas tenisere je to prilično vremena. Radujem se sledećem meču", rekao je Đoković.

Ovo je 33. pobeda Đokovića protiv Amerikanaca na betonu i to zaredom, a poslednji poraz je imao pre 11 godina kada na betonu igra protiv američkog tenisera.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu