Nova vest
Tenis 2

28.8.2024.

8:10

Medvedev: "To me je još više očaralo, iako sam već očaran Novakom"

Ruski teniser Danil Medvedev nahvalio je Novaka Đokovića za zlato na Olimpijskim igrama u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Đoković je, kao što svi već znaju, osvojio prvo olimpijsko zlato ove godine.

On je u finalu pobedio Karlosa Alkarasa sa 2-0 u setovima (7:6, 7:6).

"Sjajno. Znate, Novak, Rafa i Rodžer, svi znamo da su sjajni, njihovi GS rekordi i tako dalje. Kad god Novak osvoji Slem u svojim godinama, uvek ste zadivljeni, ali ste i... Navikli na to", počeo je Medvedev i nastavio:

"Što se OI tiče, nažalost nisam gledao jer sam bio u Montrealu i imao trening ili tako nešto. Ali kako je Karlos ulazio u meč, osvojio je RG i pobedio Novaka na Vimbldonu, igrao sjajno na Olimpijskim igrama... Iskreno, mislio sam da će pobediti".

Novak je prema mnogima odigrao jedan od najboljih, ako ne i najbolji meč u poslednjih nekoliko godina u tom finalu.

"A onda je Novak, sa 37 godina... Gledao sam 'hajlajte', on je odigrao možda i najbolji meč sezone. Bio sam očaran time kako je uspeo da uđe u ovaj meč u kojem je bilo dosta pritiska. To je bila jedina stvar koju nikada nije osvojio. I uprkos tome je bio bolji nego što je uglavnom bio", rekao je Medvedev i podvukao:

"Pobedio je Karlosa koji je bio nezaustavljiv ove godine. To me je još više očaralo, iako sam već očaran Novakom. Neverovanto. Nemam šta više da dodam".

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

5 h

Novo Sport Video Menu