Nova vest
Tenis 6

27.8.2024.

10:05

Ima li kraja ovom danu? Đoković ga okončao iznenađujućom odlukom VIDEO

Uh, bio je ovo baš dug, prvi dan na ovogodišnjem US openu u Njujorku.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Profimedia

Toliko mnogo mečeva, od jutra do mraka, trojica srpskih predstavnika, u različitim terminima, doveli su do toga da u kompleks "Flešing Medouza" uđemo oko 10.00 čsaova ujutru u ponedeljak, a izađemo u 1.00 posle ponoći u utorak po lokalnom vremenu.

To su sve čari jednog Grend slema, naročito kada govorimo o uvodnim danima i rundama, ali ni slučajno one ne mogu da zasene priliku i privilegiju da budete konstantno na jednom ovakvom mestu.

Počeli smo sa "penzionisanjem" Dominika Tima, šampiona iz 2020, kojeg je na startu izbacio Ben Šelton, da bi ubrzo na teren izašao Miomir Kecmanović.

Sunce je pržilo Njujork u tim momentima, bilo je teško sedeti i gledali, a kamoli igrati po onakvom vremenu, stoga ne treba da čudi epilog Mišinog susreta sa Jošihitom Nišiokom.

Milan Tomić/B92.sport

Japanac je početkom petog seta morao da preda zbog grčeva, koji su proizvodili jecaje i jauke na "osmici", ali i reakciju sudija, lekara, obezbeđenja, koji su ga najpre okružili kako bi mu, na neki način, zaštitili privatnost, da bi ga na kraju i odveli u kolicima.

"Bio je brat, dao je jednu duplu, ispoštovao me maksimalno", rekao je Kecmanović, koji je spasao i dve meč lopte na ovom susretu, pre nego što je i sam ponudio pomoć Nišioki u teškim trenucima.

Nedugo zatim Laslo Đere je izašao na teren i odigrao možda i najbolji meč u sezoni protiv Jana-Lenarda Štrufa.

Nemac je bio favorit, Laslo je i u ovom meču dozvoljavao sebi greške i padove, koji ne bi smeli da se viđaju, ali je na kraju posle pet setova nekako "pretekao" i zakazao susret sa Novakom Đokovićem.

Iako je Đere krenuo znatno pre Đokovića, finiš ovih susreta maltene se poklopio – jer Novakov meč sa Raduom Albotom bilo je puko određivanje posla.

Profimedia

"Kruziranje" do pobede u jednom, ne preterano interesantnom duelu, bilo je nešto na šta smo od Đokovića i navikli protiv ovakvih rivala i u ovako ranim fazama Grend slem turnira.

Moralo je sve da se završi posle ponoći, kada je konferenciju najpre održao Đere, a onda i Đoković.

Malo priče o "osveti" braće, Marka i Đorđa, pomalo o terminu meča i osvojenom zlatu u Parizu, a onda i poentiranje sa odlukom da ne igra ATP turnir u Beogradu naredne godine.

Objasnio je Đoković razloge, pre svega činjenica da je u nedelji pred Završni masters u Torinu, ali svakako je iznenađujuća, pošto je organizator ovog turnira iz serije 250 upravo njegov mlađi brat.

Sve u svemu, jedan jako dug, ali i uspešan dan je za nama – Srbi su imali 3/3, pred utorak, kada će na teren još dvojica – Dušan Lajović protiv Danila Medvedeva (oko 15.00), te Hamad Međedović protiv Fabijana Morožana oko 18.00 časova.

Izvor: B92.sport

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu