Nova vest
Tenis 2

23.8.2024.

20:10

Mekinro: "Siner nije Hulk Hogan, ali sve predugo traje"

Džon Mekinro, nekadašnji broj jedan, prokomentarisao je slučaj Janika Sinera, koji je u centru pažnje poslednjih dana.

Izvor: Eurosport

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Nekoliko dana pred početak US Opena, Italijan je glavna tema svetskog tenisa, jer je kako je navedeno, u njegovom uzorku testa pronađen klostebol.

Siner je dva puta bio pozitivan na doping testu od proletos, iako je ta supstanca pronađena u jako maloj dozi.

Mekinro, koji će pažljivo pratiti zbivanja na grend slemu u Njujorku, smatra da neke stvari moraju da budu daleko transparentnije.

"Pre svega, mislim da treba previše vremena da se ovakve stvari razreše. Ovo se dogodilo u martu, a mi smo u avgustu. Izgleda je svima trebalo predugo da saznaju", kaže Mekinro.

On je slučaj svetskog broja jedan iz Italije, uporedio a onim čiji je akter bila Simona Halep.

"U Simoninom slučaju, ne znam tačno šta pronašli kod nje, a šta kod Janika, ali mogu jasno da vidim zašto je uznemirena. Tu nema dileme. Njena priča se razvlačila godinama i jako je uticala na njenu karijeru. Čini se u ovom trenutku da kod Sinera uopšte neće biti suspenzije", kaže Mekinro.

On se ograđuje od bilo kakvih stručnih komentara.

"I dalje pokušavam da shvatim šta se dogodilo. Nisam doktor. Kažu da je bila minimalna količina nečega u njegovom sistemu. Ne znam u kojoj tački se smatra da je mnogo toga,  ali recimo da je to sve nesrećna stvar za one koji se nađu u tome. Ovo je došlo pravo niotkuda. Nije da on izgleda kao Hulk Hogan! Ludost je", zaključio je Mekinro. 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu