Nova vest
Tenis 3

22.8.2024.

16:19

"Zakomplikovalo se, pa su morali da izmisle priču za Sinera – prošlo im je"

Ekspert za doping Fric Sergel nedvosmisleno je rekao da misli da priča Janika Sinera zbog koje je prošao bez veće kazne za doping nije tačna.

Autor: Luka Nikolić

Luka Nikolić
Luka Nikolić
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Nemački stručnjak je u intervjuu za "Skaj Sport" kritikovao odluku nadležnih organa da praktično oslobodi krivice italijanskog tenisera nakon dva pozitivna nalaza na zabranjenu supstancu klostebol.

"Problem je što svi koji su u vrhu tenisa daju kratke kazne i štite svoje sportiste. Ovde se izgleda malo zakomplikovalo, pa su morali da izmisle priču za Sinera i to i mje prošlo", rekao je Sergel.

Ovaj ekspert za doping je zatim istakao neke detalje koji su za njega bili čudni.

"To vam je tako u tenisu. Slučaj nije prijavljen italijanskoj NADA. U ovoj takozvanoj odluci, ITIA i Antidopign organizacija su bile jedna protiv druge. Koja je to Antidoping organizacija, molim vas?", rekao je Sorgel i dodao:

"Triput sam pročitao taj dokument i ime italijanske NADA, koja se zove NADO Italija, nije jednom pomenuto. Oni su bili potpuno isključeni iz celog slučaja a to ne sme da bude tako. Došlo je do neke zavere među njima".

Sergel se nada da će Italijanska antidoping agencija sada podići glas i intervenisati.

"Oni moraju da ga suspenduju na neodređeno. Onda moraju da slučaj pošalju u Sud za sportsku arbitražu (CAS) i tu o tome treba da se raspravlja. Siner bi onda bio suspendovan tokom tog perioda", rekao je Sergel i podvukao:

"U teoriji moguća je suspenzija na 2-4 godine, ali bi to bilo teško sprovesti u delo".

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu