Nova vest
Tenis 39

17.8.2024.

8:45

Kako je ovo moguće? Sudija oštetio Ože-Alijasima na meč lopti VIDEO

Neverovatna scena viđena je u finalnom poenu meča između Džeka Drejpera i Feliksa Ože-Alijasima.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Drejper je posle preokreta slavio sa 5:7, 6:4, 6:4, ali kako je došao do završnog poena još dugo će se prepričavati.

Na 5:4 za Britanca i meč lopti, Kanađanin je odigrao bekhend ritern i loptica je prvo odskočila, da bi je Drejper vratio ramom.

Ona je pala na vrh mreže i prešla u polje Ože-Alijasima, a sudija je proglasio meč završenim!

Malo je reći da je teniser iz Montreala bio šokiran odlukom, posebno jer sudija nije ništa video, a nije bilo ponovljenog snimka.

Kanađanin je tvrdio da je loptica prvo udarila ram reketa Drejpera, pa onda dotakla polje, pre nego što se odbila od vrha mreže i pala u njegovo polje.

Drejper se branio da on nije ništa video.

"Nisam gledao, samo sam vratio", rekao je Drejper.

"Zar nisi video da je loptica prvo dotakla teren? Reketom si udario u teren? Šta misliš time da kažeš?", pitao je Feliks protivnika pre nego što je krenuo na sudiju u stolici Grega Alensvorta.

"Nećeš se izvući, ovo će svi videti. Ozbiljan sam. Izgledaće besmisleno. Biće prava ludost. I znam da nije na njemu da on odluči, jer ovo je dobijen meč za njega, ali na tebi je da donosiš odluke", grmeo je Feliks, iako je Drejper bio spreman na odigravanje poena ponovo.

Alensvort se branio da on nije video scenu na taj način, dok je publika uzviukivala da se poen ponovi, međutim, sudija se oglušio i na to.

Ože-Alijasim je zatražio da na teren izađe supervizor i posle kraće rasprave u kojoj je učestvovao i Drejper, meč je neslavno priveden kraju.

Drejper će igrati protiv Holgera Runea koji je pobedio Gaela Monfisa sa 3:6, 6:3, 6:4.

Podeli:

Komentari 39

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu