Nova vest
Tenis 34

15.8.2024.

8:22

"Novače, bacio si pod noge gomilu kukavica koji su želeli da vide tvoju sramotu" VIDEO

Novak Đoković je inspiracija čitavom svetu, na šta ukazuje i nedavni govor jednog brazilskog novinara na televiziji.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je zlatom na Olimpijskim igrama osvojio sve što se osvojiti može i tako definitivno postao najbolji ikada, ali i inspiracija čitavom svetu.

Jedan brazilski novinar je na televiziji održao govor inspirisan upravo srpskim teniserom.

"Novače Đokoviću, ti nisi pobednik, ti si oslobodilac, Bacio si pod noge gomilu kukavica koji su želeli da vide tvoju sramotu, ne, oni su hteli tvoj poraz, tvoju sramotu! Stavio si pod noge gomilu džeparoša koji su posvećeni etici. Džeparoši će imati noćne more od tebe!", jake reči uputio je novinar, a potom nastavio da hvali Srbina.

Osvrnuo se i na dobro poznato hapšenje u Australiji tokom pandemije koronavirusa.

"Đokoviću, tvoja zlatna medalja ponižava propagatore lažne nauke, na svaki sramni talas lobista odgovarao si sjajnom igrom. Učio si na snazi dostojanstva gomilu koja nikada neće razumeti šta je to. Uhapšen si u Australiji, a oslobodili su one koji su se poklonili sramoti. Nekoliko njih se razbolelo, a ti si ostao da prodaješ zdravlje. Pokazao si da čarobni napitak ne postoji, a još manje za masovne ucene. I pored toga nakon hapšenja proteran si iz zemlje. Hteli su moralno da te unište, hteli su da prekinu tvoju trku, hteli su da nestaneš sa mape. Zauvek si na mapi, ne samo kao najveći u istoriji, zauvek si na mapi kao vođa vrste. U vreme pokornosti tvojih bližnjih ko se usudi da digne glavu videće te Novače Đokoviću. Neki to neće izdržati i radije će se ponovo suočiti sa zemljom skupljajući zlatne mrvice politički korektnih lobista. Ali oni koji se usude da se drže uspravno naći će nadu u tebi Đokoviću. Jednoga dana velika sramota čovečanstva biće na pravi način razotkrivena i tog dana nećeš biti na vrhu postolja. Bićeš u galeriji večnosti, sa nedvosmislenim priznanjem ko si. Novače Đokoviću, ti si heroj!", poručio je Brazilac na televiziji.

Podeli:

Komentari 34

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu